Gündem Bakan Koca'dan Doktor Ekrem Karakaya isyanı: Dehşet saçan canilik

Bakan Koca'dan Doktor Ekrem Karakaya isyanı: Dehşet saçan canilik

Paylaş
Bakan Koca'dan Doktor Ekrem Karakaya isyanı: Dehşet saçan canilik

Konya Şehir Hastanesi'nde yaşanan silahlı saldırı Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın bir saldırganın silahından çıkan mermilerle hayatını kaybetmesi sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor" dedi.

Konya Şehir Hastanesi'ne silahıyla giren saldırgan Hacı Mehmet Akçay ile Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya arasında annesinin ölümünden dolayı dolayı tartışma çıktı.

Haberin Devamı
Hastane'de doktora silahlı saldırı Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji uzman doktor Ekrem Karakaya’yı bir şahıs silahla vurarak ağır yaraladı. Şahıs aynı silahla kendini vurarak intihar etti. Gelen son dakika bilgisine göre; doktor ve saldırgan hayatını kaybetti.

DOKTOR VE SALDIRGAN HAYATINI KAYBETTİ

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrasında doktoru kafasından vuran Akçay, aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Durumu ağır olan Karakaya ile Hacı Mehmet Akçay ameliyata alındı. Ağır yaralanan doktor ve saldırgan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

ANNESİNİN ÖLÜMÜNDEN DOKTORU SORUMLU TUTTU

Akçay'ın annesi Kezban Akçay'ın, yaklaşık 1 ay önce geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Akçay'ın doktor Karakaya'yı annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu için öldürdüğü öne sürüldü. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

BAKAN KOCA İSYAN ETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da olayla ilgili, "Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun." tepkisini gösterdi.

Haberin Devamı