Gündem Bakan Kurum'dan 'Atatürk Havalimanı' açıklaması!

Bakan Kurum'dan 'Atatürk Havalimanı' açıklaması!

Paylaş
Bakan Kurum'dan 'Atatürk Havalimanı' açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, bir pistin açık kalacağını ve havalimanında var olan yapıların restore edilerek korunacağını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 'Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni' öncesi basın mensuplarıyla buluştu.

Haberin Devamı

Bakan Kurum, "Pazar günkü mitingde mehteran Türk yıldızları gösteri yapacak, çevre haftası etkinlikleri konserler olacak. Açılışa Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdogan katılacak." dedi.

Bakan Kurum Atatürk Havalimanı ile ilgili konuştu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, bir pistin açık kalacağını ve havalimanında var olan yapıların restore edilerek korunacağını duyurdu.

Atatürk Havalimanı'nda bir pistin açık kalacağını belirten Bakan Kurum, " Açık kalacak olan pist Türkiye'ye hizmet vermeye devam edecek. projede hiç bir konut ve ticari alan yoktur. Atatürk Havalimanı'nda var olan yapılar restore edilerek korunacak. 145.300 ağaç dikilecek İstanbul'u fethine gönderme" dedi.

Projenin maliyeti ile ilgilide açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, "İlk etap 2 milyar 175 milyon TL'dir." ifadelerini kullandı.

Mitinge katılım için memurlara baskı iddialarını yalanlayan Bakan Kurum, "Burada hiç bir zorunluluk söz konusu değildir. Gelen gelir gelmeyen gelmez. Zorla gelenden bize bir fayda olur mu? Gelmemekte özgürler." dedi.

Haberin Devamı

"HAVALİMANININ KALDIRILMASININ ARDINDAN TRAFİK YÜZDE 30-40 AZALDI"

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Bakan Kurum ise şu ifadeleri kullandı: "Bu pist içindeki tüm değerleri kullanarak 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın huzurlu bir yaşam geçireceği Millet Bahçemizi İstanbul'umuza armağan edeceğiz. Buradaki bütün binalar korunacak. Kültür merkezi ulusal ve uluslararası fuarlar kütüphaneler olacak. Buradaki bütün yapıları koruyacağız. İstanbul'un merkezinde Türkiye'nin ilk havalimanının korunduğu, bu pistin afet alanında hizmet vereceği aynı zamanda toplanma alanı olacak. Havalimanının kaldırılmasının ardından trafik yüzde 30-40 azaldı.

NE ZAMAN AÇILACAK?

Fethin 570. yıldönümüde Millet Bahçe'mizi hizmete açacağız. 2023 seçimlerinden önce hizmete açılacak."