Gündem Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı açıklaması! Katar iddialarına tek tek yanıt verdi

Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı açıklaması! Katar iddialarına tek tek yanıt verdi

Paylaş
Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı açıklaması! Katar iddialarına tek tek yanıt verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, alanın Katar'a satışıyla ilgili iddiaları yalanlayarak, 'Burası hiçbir şekilde imara açılmayacak. Ticari ünite yapılmayacak. Bu alanın yurt dışındakilere satılması gibi bir durum söz konusu değil' dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Havalimanı’nın kalitesi bağlamında dünyanın ve Avrupa’nın sayılı havalimanı haline geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın milletimizle paylaşmış olduğu, ‘Burayı imara açmayacak mısınız?’ gibi üstüne basa basa yapılan sorulara rağmen Cumhurbaşkanımız buranın bitmesinin acil durumlar için kullanılması, hastaneye hizmet verilmesi, afet alanlarında vatandaşımıza hizmet verecek şekilde bir pistimizi bırakıyoruz ve İstanbul’umuza yeşil alan bırakacağımızı müjdelediler.

İngiltere’ye Fransa’ya gelişmiş ülkelere baktığınızda şehrin içinde artık havalimanı yok. Çevre ve iklim açısından da tesislerin taşınması çok önemli. Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınmasıyla trafiğin yüzde 35 azaldığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Buradaki baktığınızda sahildeki güzelim doğa alanlarındaki çevre koruma bölgelerindeki kaçak yapılara seslerini çıkarmazlar. Yine mevzu Haliç meselesi olunca dünyanın en önemli atık su arıtma tesislerinden birisi için yapraklardan alkış beklerler. Bu zihniyet köhneleşmiş CHP zihniyetidir. Bunlar aynı sesle, aynı koroyla muhalefet yapmak üzere eleştiri yapıyorlar.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesinden görüntüler Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Atatürk Havalimanı'na yapılacak olan millet bahçesine ilişkin görüntüleri paylaştı.

Kendi içlerinde bu projemizi israf olarak değerlendirerek maskeli çevrecileri, sözde doğa ve çevreyi koruduğun söyleyenleri alarak projelerimizi eleştirmeye çalışıyorlar. Kendi projelerindeki sıkıntıları görmüyorlar.

"KILIÇDAROĞLU KENDİ SÖYLEMLERİYLE TERS DÜŞÜYOR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu buraya kültür ve doğa projesi yapacağını açıklamıştı. Burada kendi genel başkanları bile söylemlerinde terse düşüyorlar. Açık ve net söylemek gerekirse burada mesele çevre meselesi değildir. Gezi Parkı’nda mesele çevre meselesi değilse burada milyonlarca ağacın kesilmesine muhalefet nasıl tepki gösteriyor anlamış değiliz. Ankara Millet Bahçemizdeyiz. Atatürk istismarı yapanlara burada başkent millet bahçelerini gezmelerini tavsiye ediyoruz. Bunlar korunuyor. Geleceğimiz emanet edeceğimiz çocuklarımıza da aktaracağız.

Haberin Devamı

Biz 16 milyon İstanbullu kardeşimiz ve 85 milyon vatandaşımızla birlikte projelerimizi yapmaya azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Günde 1 milyondan fazla vatandaşımızın ziyaret edeceği bir mekan haline gelecek. İstanbul’un cazibe merkezi haline gelecek konut ve imara açılmaksızın vatandaşımıza açılacak bu mekanda gençler deneylerini yapacak. Gençler kıraathanede ders çalışacak. Spor alanlarında spor yapacak.

 İstanbul bir deprem merkezi olası bir afet durumunda toplanma merkezi haline gelecek. Millete verdikleri sözleri tutmadıkları için bu projeleri anlayamazlar. Milletimiz her zaman iş bekler, proje bekler, eser bekler. Biz üretimimizle birlikte bu işleri yapmaya gayret gösteriyoruz.

Milletimizin ihtiyacı neredeyse biz gayret gösteriyoruz. Depremde, selde heyelanda başka konuları konuştukları için bizi anlamalarını beklemiyoruz.

132 bin ağacımızı Atatürk Havalimanı’ndaki millet bahçemize dikeceğiz. İstanbul’un akciğeri olacak projeyi gerçekleştireceğiz. Biz bu noktada da hem çevre açısından hem doğa koruma açısından projemizi yapmaya azim ve kararlılıkla devam edeceğiz.

Haberin Devamı

"YABANCIYA SATIŞI SÖZ KONUS DEĞİL"

Atatürk Havalimanı yıkılıyor diye bir algı peşindeler. Aksine Atatürk Havalimanı ihya ediliyor. 2023 yılında milletimize armağan edeceğiz. Atatürk Havalimanı'na yapacağımız Türkiye'nin en büyük millet bahçesi projemize devam edeceğiz. Burası hiçbir şekilde imara açılmayacak. Ticari ünite yapılmayacak. Bu alanın yurt dışındakilere satılması gibi bir durum söz konusu değil.

"PİSTİN BİRİ KORUNACAK"

Alanın tamamı 8.5 milyon metrekare biz ilk etapta 5 milyon 36 metrekaresini yapacağız. Bölgedeki afet durumunda pistin bir tanesini denize paralel olan pisti koruyacağız sivil uçuşlara ve afet durumunda hastanelere hizmet verecek çerçevede planlandı. Burası 8.5 milyon metrekareden de fazla.

Toplu Konut Dairesi Başkanlığımız 20 yılın üzerinde çalışmalarını yapıyor. Dünyanın hiçbir yerinde 1 milyon 200 bin sosyal konutu 20 yılda yapmış bir devletle karşılaşamazsınız ki TOKİ başkanlığımız bu çerçevede 1 milyon 200 bin konutu üretmiştir. Hastane, spor alanlarını yapmıştır. TOKİ, Sayıştay’a tabidir. Yapılan tüm işlemler Sayıştay denetimine tabidir. Burada usulsüzlük var algılarına muhalefetin koşmamasını ve milletimizin inanmamasını söylüyorum. En düşük fiyatı veren yüklenici ihaleyi almıştır. Yapım rakamı 2 milyar 100 milyon TL’dir. Yani 2 milyar dolar, 5 miyar dolar değildir. Bu noktada Ankara Millet Bahçesi’nde de yapmış olduğumuz diğer 445 millet bahçesinde de yapılan işlerin maliyetini TOKİ başkanlığımız bilmektedir. Bizim süreci doğru yönetmekten başka bir iş yapmadığımızı ifade etmek istiyorum. Söylemler dedikodular, iftiralar CHP zihniyetinin bakış açısıdır."

Haberin Devamı