Gündem Bakan Soylu açıkladı! Eski belediye başkanına '15 Temmuz' gözaltısı

Bakan Soylu açıkladı! Eski belediye başkanına '15 Temmuz' gözaltısı

Paylaş
Bakan Soylu açıkladı! Eski belediye başkanına '15 Temmuz' gözaltısı

15 Temmuz darbe girişimine direnen vatandaşları ve şehitleri aşağılayan iki kişinin İzmir ve Balıkesir'de gözaltına alındı. Balıkesir’de gözaltına alınan kişinin Erdek ilçesi eski belediye başkanı CHP’li Hüseyin Sarı olduğu ortaya çıktı. Gözaltılarla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, paylaşımında ''15 Temmuz Destanına küfreden şeref yoksunu alçak gözaltına alındı." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ş.Y. isimli kişi, 15 Temmuz'a senaryo diyerek hakaret ve küfürler savurdu. Söz konusu skandal paylaşımı sansürleyerek Twitter hesabından yayınlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ş.Y.'nin İzmir'de gözaltına alındığını bildirdi. Bakan Soylu, "15 Temmuz Destanına küfreden şeref yoksunu alçak, İzmir Polisimiz tarafından gözaltına alındı." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

İzmir'deki gözaltının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni bir paylaşımda daha bulunarak 15 Temmuz darbe girişimine direnen vatandaşları ve şehitleri aşağılayan eski belediye başkanı Hüseyin Sarı, 15 Temmuz paylaşımı dolayısı ile gözaltına alındı. CHP’li Sarı’nın sosyal medya hesabından yaptığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebi ile görsel ve yazılı paylaşımı nedeni ile ikamet ettiği evinden Erdek polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı öğrenilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile olay hakkında bilgi verdi. Bakan Soylu, iletisinde, "15 Temmuz ihanetine direnen vatandaşlarımızı ve şehitlerimizi aşağılayan H.S. isimli şahıs, Balıkesir polisimiz tarafından gözaltına alındı. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, suç ve suçluyu övme, terör örgütü propagandası yapma suçlardan hakkında yasal işlem başlatıldı" şeklinde bilgi verdi.

Haberin Devamı

GÖREVDEN ALINMIŞTI

Edinilen bilgiye göre Hüseyin Sarı’ya daha önce de Cumhurbaşkanına hakaretten işlem yapılırken, ihalede usulsüzlük sebebi ile Erdek Belediye Başkanlığı görevinden alınmıştı.