Gündem Bakan Soylu, Bartın'daki son durumu canlı yayında açıkladı

Bakan Soylu, Bartın'daki son durumu canlı yayında açıkladı

Paylaş
Bakan Soylu, Bartın'daki son durumu canlı yayında açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selin vurduğu kentlerden olan Bartın’daydı. Soylu bölgedeki son durumu ve yürütülen çalışmaları CNN TÜRK'ten Fevzi Özgür Altın'a anlattı.

Bakan Soylu yaptığı açıklamada, "Normal mevsim şartlarında beklediğimiz yağışın çok daha üzerinde bir yağış düştü. Bartın'ın şöyle bir derdi var; deniz, ırmak, şehir neredeyse birbirine benzer kodlarda. Yukarıdan aşağı gelenler seri düzeyde geliyor. Şehrin alt kanalizasyonu baskı yapıyor ve fışkırmaya neden oluyor. Bu zamana kadar ciddi alt yapı yatırımları yapıldı." dedi.

Haberin Devamı
Soylu, Bartın'daki son durumu canlı yayında açıkladı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selin vurduğu kentlerden olan Bartın’daydı. Soylu bölgedeki son durumu ve yürütülen çalışmaları CNN TÜRK'ten Fevzi Özgür Altın'a anlattı.

Hasarların tespit edildiğini belirten Bakan Soylu, "Tüm beldelere gittik, hasarları tespit ettik. 6 köprü yıkıldı. TSK'dan 2 askeri köprü geliyor. Tahliyeler yapıldı." açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu açıklamasının devamında, 'Bu akşama kadar yağış azalacak, şimdi yağış durdu. Yarın sabahtan itibaren yağış bekleniyor, bütün tedbirlerimizi alıyoruz. Meteoroloji alarm verdikten sonra biz Erken Uyarı Sistemi ile uyarı göndermiş olduk. Bunun da etkisi oldu. Tedbirler alındı. Yapılacakları hep beraber değerlendiriyoruz.' dedi.