Bakan Tunç, Ferdi Zeyrek'in ölümüyle ilgili bilirkişi raporunu açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Ferdi Zeyrek'in ölümüyle ilgili bilirkişi raporunun detaylarını paylaştı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un paylaşımı şu şekilde;
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in, elektrik akımına kapılması sonucu vefat ettiği elim olayla ilgili olarak Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma titizlikle yürütülmektedir.
1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ile 2 Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiği soruşturma kapsamında şimdiye kadar 12 kişinin ifadesine başvurulmuş, 2 kişi gözaltına alınmıştır.
Elektrik akımına kapılarak duran kalbi, kalp masajıyla yeniden çalıştırılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in evi dron ile görüntülendi.
Ayrıca elektrik ve makine mühendislerinden oluşan bilirkişi heyeti tarafından olaya ilişkin düzenlenen raporda;
Havuz pompa motorunun arızalı olduğu,
Binanın ana girişinde bulunması gereken kaçak akım rölesi ekipmanının bulunmadığı,
Tüm metal ekipmanlarda korozyondan dolayı paslanma olduğu,
Kablolar ve ek yerlerinde su ve nem olduğu,
Havuz enerji odasında bulunan kaçak akım rölesinin de korozyona uğramış ve arızalı olduğu,
Havuz enerji odasının havuza mesafesinin uluslararası standartlarda olmadığı tespit edilmiştir.
Bilirkişi raporunda yer alan tespitler ışığında soruşturma tüm yönleriyle kapsamlı bir şekilde sürdürülmektedir.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.
-
Bakanlıktan 240 milyon lira destek ! Bakan Kacır başvuru tarihlerini açıkladı
-
20 bin personel alımı yapılacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
-
Türk şirketin yatırımı Çin dışında bir ilk olacak
-
6 ayda KOBİ’lere 103.3 milyar TL nakdi destek
-
Baykar CEO'su Bayraktar: 'Tamamen yerli finans teknolojisi oluşturacağız'