Gündem Bakan Varank 15 Temmuz'da şehit düşen ağabeyi İlhan Varank'ı anlattı! 'Bu telefonun sahibi çok yiğit bir insandı'

Bakan Varank 15 Temmuz'da şehit düşen ağabeyi İlhan Varank'ı anlattı! 'Bu telefonun sahibi çok yiğit bir insandı'

Paylaş
Bakan Varank 15 Temmuz'da şehit düşen ağabeyi İlhan Varank'ı anlattı! 'Bu telefonun sahibi çok yiğit bir insandı'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ağabeyi İlhan Varank 15 Temmuz darbe gecesi şehit düştü. Bakan Varank o gece yaşananları anlattı.

15 Temmuz darbe gecesi birçok isim darbecilere geçit vermedi. O isimlerden biri de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ağabeyi İlhan Varank'tı. İlhan Varank o gece şehit düştü.

Haberin Devamı

Darbe girişiminde korkusuzca sokağa çıkarak direnen İstanbul, Ankara ve Marmaris’te 251 kişi darbeciler tarafından şehit edildi.

Prof. Dr. İlhan Varank da darbe girişiminde şehit olanlar arasında yerini aldı. Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki direnişe katılan Prof. Dr. Varank, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde çatışma yaşandığı bilgisi üzerine oraya gitti. Bölgedeki vatandaşlarla birlikte darbecilere karşı direnen Prof. Dr. Varank açılan ateşle ağır yaralandı, kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

"BİZ KORKARSAK HERKES KORKAR, BEN DIŞARI ÇIKIYORUM"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da ağabeyini bu sözlerle anlattı;

Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milletimiz özgürlükte, demokrasiden, kendi iradesinden yana olduğundan çok net bir şekilde gösterdi. Elhamdülillah abim de onlardan bir tanesiydi. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde idareciydi. Hocalarıyla bir grubu vardı. Orada son yazdığı cümle; "Biz korkarsak, herkes korkar. Ben dışarı çıkıyorum" olmuş.

Haberin Devamı

İBB'nin önüne gelmişler. Ağabeyimi telefondan aradım. Telefonu bir yabancı açtı. Silah sesleri de geliyordu. Dedi ki; "Ağabey, bu telefonun sahibi çok yiğit bir insandı. Biraz önce vuruldu. Arabaya bindirdik, hastaneye yolladık. Ne olduğunu bilmiyorum. Telefonu burda kaldı." dedi. Bir kaç saat sonra zaten şehadet haberini de aldık.

 O gece onunla konuşabilmiş olmak gerçekten bahtiyar olurdum ama nasip değilmiş. O zaman yanımda bulunan gazilerimizle görüşme fırsatım oldu. Dediler ki; "Rahmetli ağabeyiniz gerçekten çok cesurdu." Sürekli etrafındakilere "Korkmayın" diye bağırıyormuş. Ve darbecilerin karşısında cesaretle duruyormuş.

 "BU BİZE HAKARET"

Hala birileri çıkıp kontrollü darbeden bahsediyor. Bu bize tabi ki bir hakaret. Bizim gibi 250 ailenin şehitleri var. Onların karşısına geçip şunu diyebilir misiniz? "Bu kontrollü bir darbeydi."