Gündem Bayram tatili 9 güne uzar mı? Tatiller birleşir mi?2022 Ramazan Bayramı tatili hangi tarihte olacak?

Bayram tatili 9 güne uzar mı? Tatiller birleşir mi?2022 Ramazan Bayramı tatili hangi tarihte olacak?

Paylaş
Bayram tatili 9 güne uzar mı? Tatiller birleşir mi?2022 Ramazan Bayramı tatili hangi tarihte olacak?

Bayram tatili resmi olarak 2 Mayıs Pazartesi günü başlasa da milyonlarca çalışan ve öğrenci 29 Nisan Cuma günü mesai bitimiyle tatile başlamış olacak. Normal şartlarda 3 güren süren bayramın ardından çalışma hayatı kaldığı yerden devam edecek. Ancak bayram hafta sonu tatillerinin birleşmesiyle bayram tatilinin 9 gün olacağına ilişkin söylentiler hız kesmeden devam ediyor. Bu noktada ‘2022 Ramazan Bayramı tatili hangi tarihte olacak?’ sorusu da sıklıkla araştırılıyor.

Bayram tatilinin 9 gün olması pek çok kişi için sene ortasında bir doping etkisi yaratıyor. Bununla birlikte hem tatil bölgelerinde hem de otobüs, uçak, tren gibi şehirlerarası toplu ulaşım araçlarında büyük bir yoğunluk yaşanıyor. 2022 yılı Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi günü başlıyor ve 3 gün süren bayram 4 Mayıs Çarşamba günü son buluyor. Peki, bayram tatili 9 gün olacak mı? Tatiller birleşti mi? İşte bayram tatilinde son durum…

Haberin Devamı

2022 RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ HANGİ TARİHTE OLACAK?

2022 Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. 3 gün süren Ramazan Bayramı 4 Mayıs Çarşamba günü de son buluyor.

Her yıl Ramazan Bayramı arifesi kamu kurumları ve okullarda yarım gün tatil ilan edilirken, bu yıl arife gününün 1 Mayıs Pazar gününe denk gelmesi nedeni ile ekstra bir tatil günü bulunmuyor.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI? TATİLLER BİRLEŞTİ Mİ?

Ramazan Bayramı tatili 2 Mayıs Pazartesi, 3 Mayıs Salı ve 4 Mayıs Çarşamba günlerini kapsıyor. Ancak milyonlarca çalışan ve öğrenci 29 Mayıs Cuma günü mesai saati bitimiyle bir bakıma bayram tatiline de girmiş bulunuyor ve herhangi bir uzatma olmazsa bayram tatili de 5 güne uzamış oluyor.

Ancak 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günleri de idari izin sayılarak bayram tatiline eklenirse 7 Mayıs Cumartesi ve 8 Mayıs Pazar günlerini kapsayan hafta sonu tatili ile Ramazan Bayramı tatili 9 güne uzayacak.

Haberin Devamı

Şu an için hükûmet tarafından Ramazan Bayramı tatilinin uzatılması ile ilgili bir açıklama gelmedi. Bu nedenle beklenti halâ devam ediyor.