Gündem Bayramda açık görüş var mı? 2022 Kurban Bayramı cezaevlerinde açık görüş hangi günler var, saat kaçta başlıyor?

Bayramda açık görüş var mı? 2022 Kurban Bayramı cezaevlerinde açık görüş hangi günler var, saat kaçta başlıyor?

Paylaş
Bayramda açık görüş var mı? 2022 Kurban Bayramı cezaevlerinde açık görüş hangi günler var, saat kaçta başlıyor?

Bayramda açık görüş var mı? sorusu hem mahkûm hem de mahkûm yakınları tarafından büyük merakla bekleniyordu. Konuyla ilgili soru işaretleri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın imzasıyla Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen genelge ile açığa kavuştu. Peki, cezaevlerinde açık görüş hangi günler var, saat kaçta başlıyor? İşte 2022 Kurban Bayramı cezaevleri açık görüş tarihleri…

Binlerce mahkûm ve mahkûm yakını Kurban Bayramı için açık görüş bekliyordu. Konuyla ilgi genelge Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderildi. Genelge ile bayramda gerçekleşecek açık görüşün şartları da belli oldu. Buna göre en az açık görüş saati yarım saat iken en fazla üç saat olabilecek, bazı mahkumlar açık görüşten yararlanamayacak. İşte 2022 Kurban Bayramı cezaevlerinde açık görüşleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Haberin Devamı

BAYRAMDA AÇIK GÖRÜŞ VAR MI?

Bayramda cezaevlerinde açık görüş ile ilgili Kurban Bayramı Açık Görüş Genelgesi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın imzasıyla Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderildi. Genelgeye göre Kurban Bayramı’nda 5 gün boyunca açık görüş yapılabilecek.

CEZAEVLERİNDE AÇIK GÖRÜŞ HANGİ GÜNLER VAR, SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

Kurban Bayramı nedeniyle cezaevlerinde hayata geçirilen açık görüşler 11 Temmuz ile 15 Temmuz tarihleri arasında olacak. Mahkum yakınları bu tarihler aralığında saat 09.00 ile 17.00 arasında açık görüşte bulunabilecek.

Bununla birlikte genelgede yer alan bilgilere göre yetişkin, genç hükümlü, hükümözlü ve tutuklular için görüş süresi yarım saatten az ve 1,5 saatten fazla; çocuk hükümlü, hükümözlü ve tutuklular için ise 1 saatten az ve 3 saatten fazla olamayacak.

Haberin Devamı

Ziyaret süresi, görüşmenin fiilen başladığı andan itibaren işleyecek. Ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma ve hücreye koyma disiplin cezası kesinleşmiş olup da bu cezaları infaz edilen hükümlü ve tutuklular, açık görüşten yararlanamayacak.