Gündem'Ben savcıyım, polis emrimde' diyerek İETT otobüsünde tehditler savuran kadınla ilgili gelişme!

'Ben savcıyım, polis emrimde' diyerek İETT otobüsünde tehditler savuran kadınla ilgili gelişme!

'Ben savcıyım, polis emrimde' diyerek İETT otobüsünde tehditler savuran kadınla ilgili gelişme!

İstanbul’da köpeğiyle bindiği toplu taşıma aracında kendisini savcı olarak tanıttığı ve bir yolcuya 'Seni öldüreceğim' diyerek tehditler savurduğu iddia edilen kadın hakkında yürütülen soruşturmada yeni gelişme yaşandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, köpeğiyle bindiği toplu taşıma aracında savcı olduğunu öne sürerek, yolculardan birine "Seni öldüreceğim", "Yobaz", "Bir daha Türkiye'de barın bakalım" şeklinde sözler sarf eden bir kadının videosunun sosyal medyada yayınlanması üzerine dün harekete geçti.

Haberin Devamı

Kadın hakkında "tehdit", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından resen soruşturma başlatan Başsavcılık, tarafların kimlik bilgilerinin tespit edilmesi için emniyete talimat verdi.

Kimliği belirlenip gözaltına alınan Y.S.'nin Adalet Meslek Yüksekokulundan terk, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü'nde de aktif öğrenci olduğu belirlendi.

Şüpheli Y.S.'nin 18 yaşından küçük olduğu dönemde "iş yerinden ve kurumdan hırsızlık" suçuna karıştığı, ayrıca "kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak", "tehdit", "hakaret" ve "kasten yaralama" suçlarından da kaydı olduğu tespit edildi.

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli Y.S, sağlık kontrolünün ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Haberin Devamı

Savcılık ifadesi alınan şüpheli, tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.