Gündem Beşizlere ilanla bakıcı bulundu

Beşizlere ilanla bakıcı bulundu

Paylaş
Beşizlere ilanla bakıcı bulundu

Yozgatlı beşiz bebeklere, gazete ilanıyla bakıcı bulundu, bakıcının ücretini kaymakamlık karşılayacak

Yozgatlı beşiz bebeklere, gazete ilanıyla bakıcı bulundu, bakıcının ücretini Akdağmadeni Kaymakamlığı karşılayacak.

Haberin Devamı

Beşiz bebeklerin babası İbrahim Bulut, daha önce Akdağmadeni Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim’in desteğiyle kaloriferli daireye yerleştiklerini hatırlatarak, yine kaymakamlık desteğiyle beşiz bebeklere bakıcı ayarlandığını söyledi.

Eşinin beşizlerin ihtiyacını karşılamakta zorlandığını anlatan Bulut, "Bakıcı ihtiyacımız oldu. Akdağmadeni Kaymakamlığı, bakıcı desteği vermek istedi. Gazeteye ilan verdik. Gazete ilanıyla çocuklarımıza bakacak bir abla bulduk, hem de bir arkadaşımızın yakınıydı. Bakıcı ücretini kaymakamlık karşılayacak" diye konuştu.

Bulut, eşi Özlem Bulut’un bakıcı gelmesiyle rahatladığını belirterek, "Çocukların aylık rutin kontrolleri sürüyor. Sağlık durumları çok şükür iyi" dedi.
Anne Özlem Bulut ise bakıcı öncesi çocukların ihtiyaçlarına yetişmekte zorlandığını dile getirerek, "Hem ev işlerinde hem diğer çocuğa hem de beşizlere bakmakta zorlanıyordum. Bakıcının gelmesi iyi oldu. Mamalarını beraber yapıp yediriyoruz. Geri kalanıyla o ilgileniyor. Ben de diğer işlerimi hallediyorum. Beşizlerimiz 4 aylık oldu. Ankara’ya kontrollerine götürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Beşizlerin sık sık acıktığını ve gece ağladıklarını anlatan anne Bulut, şöyle devam etti:

"Eşimle gece bir çocuğu susturuyor, diğerini elimize alıyoruz. O susuyor başkası ağlıyor. Bazen kendi halimize de gülüyoruz. Hazır mama kullanıyoruz. En çok Muhammet Emin yiyor. Diğerlerinden bir öğün fazla yiyor. O yakında tombiş olacak."

Bulut, 4 yaşındaki oğlu İsmet Efe’nin daha önce beşizleri kıskandığını belirterek, Efe’nin artık alıştığını ve beşizleri kıskanmadığını kaydetti.

-"Onları susturmak için sallarken zorlanıyoruz"-

İşini gazete ilanından bulduğunu anlatan beşizlerin bakıcısı Leman Sufracı da gazetede ilanı görünce hem çalışmak hem de beşizlerin annesi Özlem Bulut’a yardımcı olmak için işi kabul ettiğini vurgulayarak, "Çocuklar fazla sıkıntılı değiller, uyuyorlar. Çok ciddi zorlukları yok. Sadece biriyle ilgilenirken diğeri ağlayabiliyor. Onları susturmak için sallarken zorlanıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Beşiklere bağladığı ipleri aynı anda salladığını belirten Sufracı, beşizleri bu yöntemle uyuttuğunu kaydetti.

Ömer Sarı - Yunus Taştan -AA