Gündem Beyazıt'taki çatışmanın nedeni pes dedirtti! 10 aylık kin

Beyazıt'taki çatışmanın nedeni pes dedirtti! 10 aylık kin

Paylaş
Beyazıt'taki çatışmanın nedeni pes dedirtti! 10 aylık kin

İstanbul Beyazıt'ta 1'i polis 6 kişinin yaralandığı silahlı çatışmayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Soruşturmayı yürüten ekipler, dehşete düşüren çatışmanın arkasında 10 aylık kin olduğunu ortaya çıkardı. İddiaya göre iki esnaf grubun arasında 'tükürük' kavgası nedeniyle husumet olduğu ve dün bir hesaplaşmanın yaşandığı belirtildi.

İstanbul Fatih'te Beyazıt Çadırcılar Sokak'ta iki grup arasında saat 10.30 sıralarında silahlı kavga çıktı. Kavgaya müdahale etmek isteyen bir sivil polis yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Özel harekat polisleri de güvenlik önlemi alırken biri polis 5 yaralı hastaneye kaldırıldı. Çatışmanın ardından yapılan gözaltı sayıları da artmaya devam ediyor. Diğer yandan İstanbul Valiliği'nin 'husumet' olarak açıkladığı çatışma nedeninin detaylarına ulaşıldı. Sabah'ın haberine göre; dün korkunç görüntülere sahne olan Beyazıt'taki çatışmanın altından 10 aylık bir kin çıktı.

Haberin Devamı

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Beyazıt'taki silahlı çatışmaya ilişkin İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Saat 10.30 sıralarında Fatih İlçemiz, Beyazıt Mahallesi Çadırcılar Caddesinde, aralarında daha önceden husumet bulunan iki grup arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüşmüştür.

1'İ POLİS 7 YARALI, 27 GÖZALTI

Olaya müdahale eden 1 polis memuru ve olaya karışan 5 kişi ile çevredeki 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerimizce çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Güvenlik güçlerimizce olaya karışan 27 şahıs gözaltına alınmış, 2 tabanca ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

BAŞINDAN VURULAN POLİSİN SAĞLIK DURUMU

Haberin Devamı

Beyazıt Kapalı Çarşı'da husumetli iki esnaf grubu arasında yaşanan silahlı çatışmada saldırganların pompalı tüfeğinden çıkan saçmalarla kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden vurulan polis memuru Gökhan A.'nın hayati tehlikesinin olmadığı ve kaldırıldığı Samatya İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

27 ŞÜPHELİ CİNAYET BÜRO AMİRLİĞİNE GETİRİLDİ

İstanbul Fatih Beyazıt'ta husumetli iki esnaf grubu arasında yaşanan silahlı çatışmada 1'i polis 7 kişi yaralanırken, 27 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine getirildi. Yapılan incelemede, Polat Ö., Ayhan Ö., Mahmut K. ve Remzi K.'nın daha önceden aralarında husumet olduğu öğrenildi. Özel harekat polisleri de güvenlik önlemi alırken biri polis 7 yaralı hastaneye kaldırıldı.

GÖZALTINA ALINANLARIN İSİMLERİ

Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan polis, Polat Ö., Ozan B., Yunus Ok., Hacı O., Muzaffer B., Ali Can Ç., Kerim Ö., Eyüp Can A., Eyüp Can A., Burak E., Servet E., Ömer A., Serhat S., Gürsel K., Cumali O., Orhan K., Ali E., Doğan K., Salih A., Kaan K.'yı gözaltına aldı.

ÇATIŞMA GÖRÜNTÜLERİNİN NEDENİ TÜKÜRÜKMÜŞ!

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre; İstanbul Beyazıt'ta, tarihi Kapalıçarşı'nın hemen yanıbaşındaki caddede işyerleri bulunan iki esnaf grubun arasında 10 ay önce yaşanan bir "tükürük" kavgası nedeniyle husumet olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

10 AYLIK KİN YENİDEN ALEVLENDİ

Polat Ö. ve Ayhan Ö. ile Mahmut K. ve Remzi K. arasında tezgâh önüne tükürme nedeniyle tartışma çıktı, biri ağır iki kişi silahla vurularak yaralandı. 10 aylık kin, dün tekrar alevlendi.

POLİSİN SİLAHINI ALIP ATEŞ AÇTI

Olay sırasında bir kişinin, polisin belinden silahı alıp ateş açtığı öğrenildi. Özel Harekât polisleri, çatışmanın ardından çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis ekipleri olayla ilgili 27 şüpheliyi gözaltına aldı. şüphelilerin üzerinde 2 tabanca ele geçirildi.

ÇATIŞMA ANINA AİT YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan çatışma anına ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde sivil bir vatandaşın polis memuruna doğrudan öldürmeye yönelik ateş açtığı görülüyor.