Gündem Bugün bankalar açık mı? 15 Temmuz Cuma para gönderiliyor mu, havale, EFT yapılıyor mu?

Bugün bankalar açık mı? 15 Temmuz Cuma para gönderiliyor mu, havale, EFT yapılıyor mu?

Paylaş
Bugün bankalar açık mı? 15 Temmuz Cuma para gönderiliyor mu, havale, EFT yapılıyor mu?

Bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıl dönümü. Resmi tatil nedeniyle kamu kurum ve kuruluşları çalışmalarına bir günlük ara verdiler. Bu kapsamda hem kamu hem de özel sektörde hizmet vermeleri nedeniyle bankaların bugün açık olup olmadığı merak konusu oldu. İşte ‘Bugün bankalar açık mı?’ ve ‘15 Temmuz Cuma para gönderiliyor mu, havale, EFT yapılıyor mu?’ sorularının yanıtları…

15 Temmuz Cuma günü Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak yurt genelinde kutlanıyor. Kanlı terör örgütü FETÖ’nün kalkıştığı darbe girişiminin ardından 15 Temmuz resmi tatil ilan edilmişti. Peki, bugün bankalar açık mı? 15 Temmuz Cuma para gönderiliyor mu, havale, EFT yapılıyor mu?

Haberin Devamı

BUGÜN BANKALAR AÇIK MI?

Bugün (15 Temmuz 2022 Cuma) bankalar özel ve kamu fark etmeksizin, resmi tatil olması nedeniyle kapalı olacak.

15 TEMMUZ CUMA PARA GÖNDERİLİYOR MU, HAVALE, EFT YAPILIYOR MU?

15 Temmuz Cuma günü bankalar kapalı olmakla birlikte mobil bankacılık üzerinden yapılan işlemlerde de bir günlük ara verildi. Vatandaşlar mobil uygulamaları üzerinden para gönderme işlemi yapsa bile gönderilen para bugünün resmi tatil olması, sonrasında ise hafta sonu tatilinin girmiş olması nedeniyle ancak 18 Temmuz Pazartesi günü karşı tarafa ulaşabilecek.

Diğer yandan FAST ile anlaşmalı bankalar ile çalışan vatandaşlar bu uygulama ile resmi tatil veya hafta sonu tatili fark etmeksizin para gönderme ve alma işlemlerini 7/24 kesintisiz olarak yapabilecekler.