Gündem Bursa'da Zafer Plaza'da göçük... Bir mağazanın tavanı çöktü!

Bursa'da Zafer Plaza'da göçük... Bir mağazanın tavanı çöktü!

Paylaş
Bursa'da Zafer Plaza'da göçük... Bir mağazanın tavanı çöktü!

Bursa'nın en büyük alışveriş merkezlerinden Zafer Plaza'da bir işyerinin tavanı çöktü. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edilirken, göçük altında kalanların olup olmadığı araştırılıyor.

Edinilen bilgiye göre, Zafer Plaza'nın güney kısmındaki ünlü giyim mağazasında yaşanan tavan çökmesi neticesi alışveriş merkezini bir anda toz bulutu kapladı.

Haberin Devamı

O sırada mağazada ve alışveriş merkezi içerisinde bulunan vatandaşlar panik içerisinde kendilerini mağaza dışına attı.

Zafer Plaza'da göçük... Bir mağazanın tavanı çöktü, büyük panik yaşandı Bursa'nın en büyük alışveriş merkezlerinden Torunlar A.Ş.'ye ait Zafer Plaza'da bir işyerinin tavanı çöktü.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, 112, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye ekibi sevkedildi. Göçük altında kalan vatandaş olup olmadığının araştırıldığı öğrenildi.


 "CAN KAYBI VE YARALI BİLGİSİ YOK"

Canlı yayına telefonla bağlanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Şu anda can kaybı ve yaralı bilgisi yok" dedi.

 

 VALİ CANBOLAT: ENKAZ ALTINDA KİMSE YOK

Bursa Valisi Yakup Canbolat da yaptığı açıklamada, "Çökme AVM'nin ikinci katındaki bir mağazanın asma katında meydana geldi. Bölgede gerekli çalışmalar devam ediyor. İlk belirlemelere göre enkaz altında kalan kimsenin olmadığını düşünüyoruz. AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede. Her ihtimali değerlendiriyoruz. Enkaz kaldırma çalışmaları tedbirli bir şekilde sürüyor. Bölgede gerekli önlemler alındı. Şu an için can kaybı veya yaralı söz konusu değil" diye konuştu. 

Haberin Devamı

'YIKIM ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ'

Bursa'da, bir mağazanın tavanının çökmesiyle ilgili Zafer Plaza AVM yönetim kurulu tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Zafer Plaza’nın Bursa Tarihi Hanlar Projesi kapsamında kamulaştırılan bloğundaki bazı katların yıkım çalışmaları sırasında, şaft boşluğundan dökülen molozlar, aynı bloğun iki kat altındaki bir mağazanın alçıpan tavanının küçük bir bölümünde çökmeye neden olmuştur.

Maddi hasara neden olan olayla ilgili yetkili ekiplerin yanı sıra mimar ve mühendislerden oluşan bilirkişilerin yaptığı ilk incelemeler tamamlanmıştır. Teknik ekiplerin yaptığı inceleme sonrası hasarın, moloz parçalarının şaft boşluğundan dökülerek dekorasyon amaçlı yapılan alçıpan tavan üzerine düşmesi sonucu gerçekleştiği tespit edilmiştir.

Tedbir amacıyla olayın yaşandığı mağaza ve alt katında yer alan mağaza ziyaretçi trafiğine kapatılmıştır. Tarihi Hanlar Projesi kapsamda kamulaştırılan ek binamızın kısmi yıkım çalışmalarına da geçici bir süre ara verilmiştir. Mevcut önlemlerin yanı sıra ihtiyaç duyulabilecek ek önlemlerin de alınarak yıkım sürecinin tamamlanması sağlanacaktır.

Haberin Devamı

Zafer Plaza AVM’nin geneli ve kısmi yıkımı yapılan binada yıkım sürecinden kaynaklanan herhangi bir risk söz konusu değildir. Zafer Plaza olarak çalışanlarımızın ve ziyaretçilerimizin, can ve mal güvenliği bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da önceliğimiz olmaya devam edecektir" denildi.