GündemBüyü bozma manevi varlık yalanıyla vurgun

Büyü bozma manevi varlık yalanıyla vurgun

Paylaş
Büyü bozma manevi varlık yalanıyla vurgun

Kocaeli’de bir aile, ‘Hacı Baba’ adını verdikleri sözde manevi varlık aracılığıyla vatandaşları dolandırarak 2 milyon TL topladı. WhatsApp grubunda ‘Hacı Baba’ ismiyle mesaj atan şüpheliler, sözde dini sohbetler düzenleyerek mağdurları bağış yapmaya zorladı. Sakarya merkezli 12 ilde de 28 şüpheli, ‘büyü bozma’ tuzağıyla 87 milyon liralık vurgun yaptı.

Kocaeli’de S.S. (54), kızı M.S. (32), oğlu K.S. (37) ve birlikte yaşadığı sevgilisi B.H. (51), ‘Hacı Baba’ adını verdikleri sözde manevi varlık aracılığıyla vatandaşları 2 milyon TL dolandırdı. Şüpheliler, Gölcük’te kiraladıkları villada sözde ‘dini sohbet’ adı altında mağdurlardan para ve altın topladı. Bu toplantılarda kendisini sözde hoca olarak tanıtan K.S., ‘Hacı Baba’ isimli sözde manevi kişinin musibetlerden kurtardığını ancak bunun için bağış yapılması gerektiğini söyledi. Hacı Baba ile direkt irtibat kurduğunu belirten B.H. de sözde manevi yardımın yalnızca kendileriyle sınırlı kalmadığını söyleyerek, mağdurları akrabalarından da bağış toplamaya zorladı. WhatsApp grubunda ‘Hacı Baba’ ismiyle mesaj atan şüpheliler, mağdurlardan bağış yapmalarını istedi.

Haberin Devamı

ÜÇ KİŞİ TUTUKLANDI

Mağdurlardan F.M. ifadesinde, “S.S. aracılığıyla bir kişi bana WhatsApp’tan ulaşıp kendisini Hacı Baba olarak tanıtarak, ledün ilmine çıkabileceğimi söyledi. Ancak bu makama çıkabilmek için cinleri olan hastalara dua okumam gerektiğini belirtti. Farklı farklı kişiler bana ulaşmaya başladı. WhatsApp grubunda olan kişiler, bana altınlarını verdi. Ben de altınları S.S.’ye verdim. S.S. bize, o para ve altınları manevi hocanın cininin alıp götürdüğünü söylüyordu. Hacı Baba, ‘Seni cinler çarpar’ kimseye söyleme diyerek telefondan bana eziyet etti, şikayetçiyim” dedi. Şüphelilerden S.S., oğlu K.S. ile sevgilisi tutuklandı, M.S. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.