Gündem Cemal Metin Avcı'ya neden haksız tahrik indirimi uygulandı? Pınar Gültekin davasında şok gerçek

Cemal Metin Avcı'ya neden haksız tahrik indirimi uygulandı? Pınar Gültekin davasında şok gerçek

Paylaş
Cemal Metin Avcı'ya neden haksız tahrik indirimi uygulandı? Pınar Gültekin davasında şok gerçek

Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı'ya 'haksız tahrik indirimiyle' 23 yıl hapis cezası verildi. Kardeşi Mert Can Avcı'ya da beraat kararı verildi. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir CNN TÜRK’te önemli açıklamalarda bulundu. Epözdemir 'Cemal Metin Avcı'nın 3 aşamalı haksız tahrik savunması var.' dedi. 'Haksız tahrik indirimi' neden uygulandı? İşte Epözdemir'in flaş açıklamaları...

Pınar Gültekin henüz hayattayken diri diri yakılarak katledildi. Katil zanlısına verilen cezaysan Gültekin ailesinin acısını bir kez daha tazeledi.

Haberin Devamı

16 Temmuz 2020'de kaybolan Pınar Gültekin'in cansız bedeninin konduğu varil bir hafta sonra ormanlık alanda bulundu. Cinayetin ardından gözaltına alınan Cemal Metin Avcı cinayeti itiraf etti. Tutuklanan katil zanlısı için "canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme" suçundan dava açıldı. Dava boyunca hazırlanan otopsi raporlarında katil zanlısının Pınar'ı diri diri yaktığı raporlarda yer aldı.

Katil zanlısı Pınar'ın kendisine şantaj yaptığını öne sürdü. Pınar'ın telefonun açılması için ABD'den şifre istendi. Telefonda yapılan aramada şantaj iddiası da yalanlandı.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 13. duruşmasında karar çıktı. Mahkeme heyeti katil zanlısı Cemal Metin Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sonra da "haksız tahrik indirimi" uygulayarak o cezayı 23 yıla düşürdü. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, sanığın birden fazla kez "haksız tahrik" savunması yaptığını öne sürdü.

Haberin Devamı
Pınar Gültekin’in katil zanlısına 23 yıl hapis İki yıl önce Muğla’nın Menteşe ilçesi Karabağlar Yaylasında Cemal Metin Avcı ile tartıştıktan sonra bayılan ve ardından canlı canlı varile konularak üzerine benzin dökülerek yakılan ve üzerine beton dökülen Pınar Gültekin cinayeti davasında karar açıklandı.

MER CAN AVI'YA DA BERAAT KARARI!

Mahkeme yardım ettiği öne sürülen aile için de beraat karar verdi. Ailenin avukatı Özdemir kararlarla ilgili, 'Cinayet mahallinde maktul diri diri yakılırken başında olan ağabeyiyle 'Kokoreçleri yakıyorum' diye şakalaştığı Mert Can Avcı'ya beraat kararı verildi. Böyle bir utanç günü olamaz. 'Suç delillerini gizleme ve yok etme'den yargılanan 4 sanığa da beraat kararı verildi. Hukuken, fiilen bize göre kabul edilemez bir karardır. Hukuk devleti olarak hak arama özgürlüğümüzü kullanacağız. İstinaf nezdinde bu karara itiraz edeceğiz. Yargıtay'a başvuru yapacağız.' dedi.

 

(Mert Can Avcı ve Cemal Metin Avcı)

"HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ"Nİ MAHKEME NEYE DAYANDIRARAK VERDİ?

Gültekin ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamalar ise şöyle;

Bu "haksız tahrik" meselesi Türkiye'de kadına şiddet ve kadın cinayetleriyle ilgili çok kötüye kullanılan bir kurul. Aslında kanun koruyucunun amacı bu değil. Son 15 yıldır biz bunu görüyoruz. Bir profesyonel katillik müessesesi oluştu, kadın katilliği özellikle. Cinayetin öncesini, anını tasarlayan sonrasını tasarlayan, yargılamada nasıl ifade vermesi gerektiğini ilmik ilmik ezberleyen, haksız tahrik savunmasını ezberleyen nitekim burada da onun çok tipik bir tezahürü var.
Düşünün ki; maktüleyi önce boğmaya çalışıyor, sonra diri diri odunla yakıyor, bu cani akabinde benzin döküyor yakıyor. Bununla da yetinmiyor üzerine beton döküyor. Bir varile yerleştiriyor. Araba atıyor, sonrasında da nehre atıyor. Eş zamanlı olarak telefonu 4 parçaya ayırıyor. SIM kartı 2 parçaya ayırıyor. Değişik yerlerden sinyal versin diye cinayet mahalli olan o bağ evinden sinyal versin diye. Suç delillerini gizlemeye yönelik olarak değişik yerlerde çöp kutularına bırakıyor. Mahkeme aşamasında yakalandıktan sonra da 3 aşamalı bir "haksız tahrik" savunması yapıyor.

Haberin Devamı

ÜÇ AŞAMALI SAVUNMA: EVLİ OLDUĞUMU ÖĞRENDİ, HEMCİNSLERİMLE GÖRÜNTÜLERİMİ ÇEKTİ, BENİ BIÇAKLADI

Soruşturma evresinde şöyle söylüyor; "Benime evli olduğumu öğrendi. Benden menfaat temini vardı. O yüzden öldürdüm." Sonra kovuşturma evresinde bir bakıyoruz, mahkeme aşamasında bir mektup yazıyor cezaevinden diyor; "Benim hemcinslerimle görüntülerimi çekti. Beni uyuşturdu. Menfaat temini talebi vardı. O yüzden öldürdüm" diyor. Sonra ilk duruşma başlıyor. Çapraz sorguda CMK 201'e göre ben doğrudan soru soruyorum, diyorum ki "Niye öldürdünüz?" "Ben konuşmaya götürmüştüm bağ evine. Çantasından aniden bağ bıçak çıkardı. Kendimi korumaya çalıştım. Bıçak kolumu yaraladı. Bu nedenle ağır gazap ve eylem duydum. Panikledim. Bu yüzden öldürdüm" Sonrasında soruyorum; "Eğer bıçak çekmeseydi öldürmeyecek miydiniz?" "Hayır kesinlikle öldürmeyecektim." diyor.

Haberin Devamı

Dosyaya bakıyoruz. Ortada bir bıçak yok. Adli tıp raporuna göre bıçak yaralanması yok. Adli tıp hekimi duruşma salonunda bizahiti mahkemece dinlendi. "Bu bir sıyrıktır, bıçak yaralaması değildir" dedi. ABD'ye müzekkere yazıldı. Geriye etkili 2 yıl boyunca Pınar Gültekin'in telefonundaki mesajlar, görüntüler, videolar böyle bir şantaj iddiasına ilişkin WhatsApp mesajı var mı, böyle bir kayıt video var mı? Bunların araştırılmasını istedi. Bugün terör dosyalarında bile ABD'ye müzekkere yazılmıyor. ABD'den android şifresi geldi. Pınar'ın bütün telefonu siber suçlarda incelendi. Ve adeta onun özel hayatı, sorgulanır şekilde incelendi ve bahsi geçen video yok, görüntü yok, WhatsApp mesajı yok. Şantaja ilişkin hiçbir mesaj yok. Karşı yanda bunu sunamıyor. Aşamalarda 3 defa değişen maddi verilerle desteklenmeyen kerameti kendiliğinde menkul bir "haksız tahrik" iddiasını mahkeme inanılmaz bir şekilde uyguladı.

Haberin Devamı

4 SANIKLA İLGİLİ BERAAT KARARI

Bizahiti kendi içinde çelişen bir "haksız tahrik" iddiası, telefonlar inceleniyor, karşı taraf hiçbir belge sunamıyor. Ama sanık ifadesine atfederek mahkemece böyle bir uygulama yapıldı. Halbu ki bu iddia kadına şiddet ve kadın cinayetlerinde yıllardır kullanılıyor. Burada da 3 "haksız tahrik" savunması yapıldı. Delillerle de desteklenmedi. Cezayı minimize etmeye yönelikti. Gerçek dışıydı, hukuka aykırıydı. Ama mahkeme bunu uyguladı. Bununla da yetinmedi. Cinayetten iştirakten yargılanan kardeş Mert Can Avcı ile ilgili beraat kararı verdi. Suç delillerini izleme, yok etme ve değiştirmeden yargılanan 4 sanıkla ilgili beraat kararı verildi. Bize göre adaleti öldüren hukuk garabetinde karar verildi.

Biz şimdi hukuk devleti gereği olarak hak arama özgürlüğümüzü kullanacağız. Yasal yollara başvuracağız. İstinaf ve yargı aşamaları dahil sonuna kadar adaletin tecellisi ve gerçeğin ortaya çıkması için bir çaba içinde olacağız.

23 yıl hapis cezası alan bir fail bu karar kesinleşirse 14 yıl 4 ay sonra cezaevinden salıveriliyor. Şartla salıverme ve denetimli serbestlik uygulandıktan sonra. Bu cani bu karar böyle kesinleşirse 14 yıl 4 ay sonra topluma yeniden karışmış olacak.