Gündem Cemevlerine saldıranlarla ilgili şok gelişme! Bakan Soylu bu detayı ilk kez verdi

Cemevlerine saldıranlarla ilgili şok gelişme! Bakan Soylu bu detayı ilk kez verdi

Paylaş
Cemevlerine saldıranlarla ilgili şok gelişme! Bakan Soylu bu detayı ilk kez verdi

Ankara'nın Çankaya ve Mamak ilçelerinde 3 cemevine aynı gün içinde peş peşe saldırılar yapılmıştı. Saldırılar sonrası 3 kişi gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırılarla yaptığı son dakika açıklamasında “Cemevlerine saldıranların örgüt bağlantısı var, yakında açıklayacağız.” dedi.

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi ve Çankaya ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşı Vakfı Genel Merkezi'nde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen nedenle teker teker Cemevlerine giren A.O.K., girdiği Cemevlerinde vatandaşlara saldırmaya başladı. Şah-ı Merdan Cemevi'ne giren A.O.K. Cem yapan vatandaşlara sandalye fırlatarak saldırdı. Saldırı anı, Cemevinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Saldırıların ardından kaçarak kayıplara karışan A.O.K. ise polis ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Haberin Devamı

ANKARA'DA CEMEVİNE SALDIRI OLAYINDA 2 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Çankaya ve Mamak ilçelerinde üç ayrı cemevine saldıran şüpheliyle irtibatlı oldukları değerlendirilen 2 kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan açıklamada, "30.07.2022 günü ilimiz Çankaya ve Mamak ilçelerinde üç ayrı cemevine yönelik gerçekleştirilen eylemlerle ilgili olarak A.O.K. isimli şüpheli aynı gün yakalanarak gözaltına alınmıştı. Konuyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli şahısla irtibatta oldukları değerlendirilen Ç.C.B. isimli şahıs İzmir'de, B.G. isimli şahıs ise Eskişehir- Ankara karayolunda seyir halindeyken durdurulan bir araçta 01.08.2022 günü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturma çok yönlü devam etmektedir" denildi.

Haberin Devamı
Ankara'da 3 ayrı cemevine yapılan saldırıya ilişkin İstanbul'da açıklama yapıldı Sultangazi'de, Ankara Çankaya ve Mamak'taki 3 ayrı cemevine yapılan saldırıya ilişkin basın açıklaması yapıldı.

ÖRGÜT BAĞLANTISI ORTAYA ÇIKTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da iki gün önce cemevleri ile Alevi dernek ve vakıflarına yönelik gerçekleştirilen saldırıyla ilgili, “Cemevlerine saldıranların örgüt bağlantısı var, yakında açıklayacağız.” dedi. 

DHKP/C'NİN FAALİYETLERİNE KATILMIŞ

​Ankara'da 3 cemevine yönelik saldırı ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2'nci kişi Çağdaş Can B.'nin, saldırıyı gerçekleştiren Ahmet Ozan K.'nın yakın arkadaşı olduğu öğrenildi. Ahmet Ozan K.'nın, saldırıdan önce Eskişehir'de Çağdaş Can B. ile buluştuğu, ardından Ankara'ya gelip, olayı gerçekleştirdiği belirlendi. Ahmet Ozan K.'nın, saldırı öncesi Çağdaş Can B. ile yine sık sık telefon görüşmesi yaptığı da tespit edildi. Çağdaş Can B.'nin geçmiş dönemlerde terör örgütü DHKP/C'nin alan yapılanması olan Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) faaliyetlerine katıldığı öğrenildi.