Gündem CHP Atatürk için mevlit okuttu

CHP Atatürk için mevlit okuttu

Paylaş
CHP Atatürk için mevlit okuttu

CHP İstanbul Milletvekili emekli müftü İhsan Özkes, Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için Eminönü Yeni Camii'de mevlit okuttu. Çok sayıda vatandaşın yer aldığı mevlide CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Grup Başkanvekilleri, Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce de katıldı

Eminönü Yeni Camii'de öğle namazının kılınmasının ardından düzenlenen mevlit programına, CHP grup başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile partililer katıldı.

Mevlit okunmasının ardından Muharrem İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Haberin Devamı

'ATATÜRK OLMASAYDI ADINIZ DİMİTRİ OLURDU'

"Bu ülkede bayrağımız göklerde ise camilerimiz açıksa, camilerde ezanlar okunuyorsa bunu Atatürk'e borçluyuz. Bugün Atatürk'e hakaret edenlere şunları söylüyorum; adınız Ahmet, Hasan, Hüseyin olmazdı, adınız Dimitri, Yorgo olurdu. Bunları doğru bilmeleri lazım. İhsan Özkes arkadaşımız hem başarılı bir milletvekili hem de aydın bir din adamı. Arkadaşımızın bunu düşünmüş olması, çok hoş gerçekten. Biz de grup başkanvekillerimizle milletvekillerimizle birlikte geldik, öğle namazını kıldık, ardından mevlidi dinledik."

Gazetecilerin, Gürsel Tekin'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığıyla ilgili sorusu üzerine İnce, "Kulaklarımda bir sorun var, duyamıyorum" ifadelerini kullandı.

Cami çıkışında gazetecilere açıklama yapan Akif Hamzaçebi de bu organizasyondan dolayı Özkes'e teşekkür ederek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

'MEVLİD-İ ŞERİFLE ANDIK'

"Bu güzel ülkeyi, bu güzel cumhuriyeti bizlere emanet eden Atatürk'ü, bugün mevlidhanlarımızın okuduğu güzel bir Mevlid-i Şerif'le andık. Onu saygıyla şükranla ve rahmetle anıyoruz. İslam'ın en güzel yaşandığı ülke olan Türkiye Cumhuriyeti, demokratik laik Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün milletimize, bütün vatandaşlarımıza sunduğu, bu din özgürlüğünü, bu inanç özgürlüğünü, Cumhuriyet'e borçlu olduğumuzu unutmadık."

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes de Atatürk'ü rahmetle ve minnetle andıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusunun aramızdan ayrılışının 75. yıl dönümü. Kendisini her geçen yıl, daha da fazla arıyoruz. Bugün ülkemizin geldiği nokta belli. Bu 75. yıl dönümünde unutturulmak istenen Atatürk'ü unutturmamak için bir nebze de olsa katkıda bulunmak istedim. Çünkü gerçekten bugün camiler varsa, bu camilerde ezan okunuyorsa, bugün camilerde özgürce ibadet yapılıyorsa, önce Allah'ın izniyle oldu, sonra da Ulu önder Atatürk'ün sayesinde. Son yıllarda camilerde Atatürk'ün adı anılmaz oldu, vatandaşlardan bu konuda çok ciddi şikayetler geliyor. Neden Atatürk'ü duymuyoruz. Neden Atatürkümüz anılmıyor diye. Bu mevlidi düzenleyerek Atatürk'ün anılmasını sağlamış olduk. Mevlit okutarak O'nun ruhunu, silah arkadaşlarının ruhlarını ve tüm şehitlerimizin ruhunu şad etmek istedik."

Haberin Devamı