GündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Felakete dönüşmesin diye yoğun çaba harcıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Felakete dönüşmesin diye yoğun çaba harcıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Felakete dönüşmesin diye yoğun çaba harcıyoruz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “İsrail ve destekçilerinin, komşumuz İran’a yönelik saldırılarının daha büyük bir felakete dönüşmemesi için yoğun çaba harcıyoruz. İran’ın egemenliğine ve bölgemizin güvenliğine yönelik saldırılar kimden gelirse asla tasvip etmiyor ve tepkimizi de ortaya koyuyoruz” dedi. ABD hafta sonu İran’ı hedef almıştı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan dün ATO Congresium’da, Memur-Sen 30. Yıl Vefa Buluşması programına katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada “Kibirli vesayet odaklarının bin yıl sürecek dediği 28 Şubat’tan 27 Nisan’a, başörtüsü yasaklarından partimize kapatma davasına, Gezi kalkışmasından 17-25 Aralık emniyet yargı kumpaslarına, istikbalimizi hedef alan saldırılarda Memur Sen milletimizin ve demokrasimizin yanında saf tutmuştur” dedi. Erdoğan, “Kamu görevlilerimiz inançlarını yaşamak için fişleniyordu. Milletin iradesine, demokrasimize vurulan zincirleri siz Memur Sen’li kardeşlerimiz ile parçaladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

"TASVİP ETMİYORUZ"

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı 7 Ekim 2023’ten bu yana en net duruşu sergileyen ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Erdoğan, “Soykırımcı İsrail ile tüm ticari işlemleri durdurarak toplamda 9 milyar doları bulan bir rakamdan sarfı nazar ettik” dedi. Erdoğan, “İsrail ve destekçilerinin, komşumuz İran’a yönelik saldırılarının daha büyük bir felakete dönüşmemesi için yoğun çaba harcıyoruz. İran’ın egemenliğine ve bölgemizin güvenliğine yönelik saldırılar kimden gelirse asla tasvip etmiyor ve tepkimizi de ortaya koyuyoruz. Yarın Lahey’e gidiyoruz. Telafisi mümkün olmayan acılar yaşanmaması için seferber olduk” ifadelerini kullandı.

"EKONOMİYE SAVAŞ AÇMAK DEMEKTİR"

Haberin Devamı

CHP’li belediyelere ve belediye başkanlarına yönelik operasyonları anımsatan Erdoğan, “Muhalefet üç beş yankesiciyi korumak için milletin ekmeği ile oynuyor. Bölgemiz ateş çemberi ile sarılı iken yeni boykot listesi açıklaması gaflet değilse ekonomiye savaş açmak demektir” dedi. Erdoğan muhalefete eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Ülkesini seven kimse bu derece şuursuz hareket edemez. ‘Kimseyi işten çıkarmayacağız’ dediler, ellerine fırsat geçince on binlerce emekçiyi kapı önüne koydular.”

"SURİYE’DE ASLA İSTİKRARSIZLIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Suriye’nin başkenti Şam’da önceki gün Mar İlyas Kilisesi’ne düzenlenen bombalı saldırıda 22 kişi ölmüş, 63 kişi yaralanmıştı. Suriye, saldırıyı DEAŞ’ın düzenlediğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaştığı mesajla saldırıyı kınadı. Erdoğan “Suriye’nin huzur ve güvenini, iç barışı ve birlikte yaşama kültürünü, bölgemizin istikrarını hedef alan bu alçakça terör eylemi karşısında Suriye halkının ve hükümetinin yanındayız” dedi. Erdoğan, “Yıllardır süren zulmün ve çatışmaların ardından ilk defa geleceğine umutla bakan komşumuz, kardeşimiz Suriye’nin, taşeron terör örgütleri eliyle yeni bir istikrarsızlık ortamına çekilmesine asla izin vermeyeceğiz. Suriye hükümetinin terörle mücadelesine destek vermeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

İftar ve sahur vakitlerini Posta uygulaması ile takip edin!

Web
Web'de Devam Et