GündemCumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Mısır lideri Sisi karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Mısır lideri Sisi karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Mısır lideri Sisi karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenen "Şarm el-Şeyh Zirvesi"ne katılıyor. Zirve'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Mısır Sisi karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'de varılan ateşkes mutabakatına ilişkin toplanacak "Barış için Şarm El-Şeyh Zirvesi"ne katılmak üzere Mısır'ın Şarm El Şeyh kentine geldi.

Haberin Devamı

Erdoğan'ı burada, Mısır Kültür Bakanı Ahmed Fouad Hanno, Mısır Gençlik ve Spor Bakanı Ashraf Sobhy ile Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen ve büyükelçilik personelleri karşıladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Şarm El Şeyh'e geldi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın davetine icabetle burada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyetle Gazze'de varılan ateşkes mutabakatına ilişkin toplanacak "Barış için Şarm El-Şeyh Zirvesi"nin düzenleneceği Uluslararası Fuar Merkezi'ne hareket etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenen "Şarm el-Şeyh Zirvesi"ne katılıyor. Zirve'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Mısır Sisi karşıladı.

ERDOĞAN'IN MISIR'DAKİ DİPLOMATİK TEMASLARI SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şarm El-Şeyh Barış Zirvesi'ne katılmak için bulunduğu Mısır'da, Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer ve Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Mansur bin Zayid Al Nahyan ile bir araya geldi.