Gündem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Doğu Akdeniz mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Doğu Akdeniz mesajı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Doğu Akdeniz mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Yeni sondaj gemimiz önümüzdeki ay Akdeniz'de faaliyetlerine başlaması planlanmaktadır. Her türlü tahrik ve usulsüz girişimler karşısında, Doğu Akdeniz'de hakkımız olanı kararlı bir şekilde savunuyoruz." dedi. Oktay, "Akdeniz'de karbon kaynakları Rum'un oyuncağı değildir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Haberin Devamı

"Yeni sondaj gemimizin önümüzdeki ay Akdeniz'de faaliyetlerine başlaması planlanmaktadır." diyen Oktay, "Rum tarafı hala bölgede kendine yancı bulma yönünde. Bölgede hak hukuk hakkaniyet konuşacak yancılar değil. Bunu da herkes böyle bilsin. Akdeniz'de karbon kaynakları Rum'un oyuncağı değildir" ifadelerini kullandı.

Oktay, "İyi niyetli çabalarımız Rum tarafının doyumsuz zihniyeti yüzünden sonuçsuz kaldı. Kıbrıs Türkünü hiç bir zaman eşit ortakları olarak görmedi. 2017'de Grand Montana'da Rum tarafı 'Kıbrıs Türkleri ile hastaneleri bile paylaşmayız' dedi. Özellikle Maraş'ı kullanarak yalan gündemlerle dikkat toplamaya çalışıyorlar. Maraş, KKTC toprağıdır, bu böyle biline. Hiç kimse yalan, dolanla uluslararası toplumun gündemini boş yere meşgul etmesin." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı