GündemDışişleri Bakanı Hakan Fidan, 'Ahıska Türkleri-Kayıp Sürgünün İzinde' sergisinin açılışına katıldı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 'Ahıska Türkleri-Kayıp Sürgünün İzinde' sergisinin açılışına katıldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul'da Dışişleri Bakanlığının katkılarıyla ve Dünya Ahıskalı Türkler Birliğinin (DATÜB) eşgüdümünde düzenlenen "Ahıska Türkleri-Kayıp Sürgünün İzinde" sergisinin resmi açılışına katıldı.
13 Haziran 2026 , Cumartesi 19:44
AA
Dışişleri Bakanlığının katkılarıyla ve Dünya Ahıskalı Türkler Birliğinin (DATÜB) eşgüdümünde "Ahıska Türkleri-Kayıp Sürgünün İzinde" sergisinin resmi açılışı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Sanat Galerisi'nde yapıldı.
Haberin Devamı
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan resmi açılışa katılarak burada hitap etti ve hatıra defterini imzaladı.
Sergiyle, Ahıska Türklerinin maruz kaldığı sürgün ve tarihi adaletsizlik ile haklı davalarının daha geniş çevrelere duyurulabilmesi ve bu konuda ulusal ve uluslararası farkındalığın artırılabilmesi amaçlanıyor.
Beste Gürsu'nun küratörlüğünde hazırlanan sergi, 27 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.
BUNLARI DA OKUYUN
Su ve içecek fiyatlarına sıkı denetim! Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş zam uyarısı
200 milyon avronun üzerinde ciroya ulaşan şirket, kuruluşunun 57’inci yılını kutluyor
Kartonsan’da sözleşme imzalandı
Yurt dışı alışverişlerinde KDV detayı! AliExpress ve Temu için yeni dönem
Yüksek doluluk oranlarının ardındaki NG Phaselis Bay deneyimi







