Gündem Düzce depreminde ışık patlaması! Uzmanlar nedenini anlattı

Düzce depreminde ışık patlaması! Uzmanlar nedenini anlattı

Paylaş
Düzce depreminde ışık patlaması! Uzmanlar nedenini anlattı

Düzce'de meydana gelen 5.9'luk depremde, Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Çamlıbel köyü muhtarı Mithat Mandıracı'ya ait evin güvenlik kamerasına, gökyüzünde oluşan ışık hüzmesi yansıdı. Görüntülerde, deprem anında gökyüzünde ışık patlaması oluştuğu görüldü. Deprem uzmanları bu olayın nedenini anlattı.

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki deprem esnasında bir güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüde, sarsıntı başladıktan birkaç saniye sonra gökyüzünde ışık hüzmesi oluştu. Sosyal medyada paylaşılan ve merak konusu olan görüntüler farklı şekillerde yorumladı.

Haberin Devamı
Deprem sırasında ışık patlaması görüldü Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin güvenlik kamera görüntüsünde, deprem sırasında bir ışık patlaması görüldü.

ŞİMŞEK ÇAKMASI GİBİ

Deprem uzmanları sarsıntılar sırasında görülen ışık hüzmelerini bulutlardaki elektrik yükünden kaynaklanan şimşek çakmalarına benzetiyor. Fayın harekete geçip deprem ürettiği anda kayaların içindeki minerallerin gerilmesi sebebiyle böyle bir ışık hüzmesi ortaya çıkıyor.

VAN DEPREMİNDE YANGINA NEDEN OLMUŞTU

Benzer bir ışık hüzmesi Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem esnasında da görüşmüştü. Hatta Van Erciş depreminden kayaçlardaki bu enerji sazlıkta yangın çıkarmıştı.