Eczacı cinayetinde ayakkabı detayı

İzmir’de eczacı Birsen Bayraktar’ın evinde ölü bulunmasına ilişkin 4 yıl sonra iddianame hazırlandı. Olayın yaşandığı saatlerde Birsen Bayraktar’ın kapısının önünde görülen, sonrasında ise çöpe atıldığı belirlenen ayakkabının kapıcı Uğur C.’ye ait olduğu ortaya çıktı. Eczacı kadını, evindeki parayı almak için öldürdüğü belirtilen Uğur C. ile binada oturan elektrikçi Hakan H. hakkında müebbet hapis cezası istendi. Ayrıca 2 sanığın tutuklanması talep edildi.
Kadir ÖZEN/DHA
TELEFONDAKİ FOTOĞRAF İNCELENDİ
İzmir Karşıyaka’da bir apartman dairesinde yalnız yaşayan eczacı Birsen Bayraktar (73), 14 Nisan 2020’de evinde ölü bulunmuştu. Düşerek yaşamını yitirdiği sanılan Bayraktar’ın, otopsi raporunda öldürüldüğü belirlenmişti. Polis, komşuların ifadelerinden Bayraktar’ın evinden olay günü ses duyulduğunu, kapıya giderek zili çaldıklarını, bu esnada kapının önünde iş güvenliği ayakkabısı gördüklerini ancak tekrar geri döndüklerinde ayakkabının olmadığı bilgisine ulaştı. Bayraktar’ın cep telefonundaki bir fotoğrafta, apartmanın kapıcısı Uğur C.’nin (39) ayağındaki ayakkabının, komşuların kapı önünde gördüğü ayakkabıyla aynı olduğu tespit edildi.
3 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI
Uğur C.’nin, cinayetten sonraki gün ayakkabıyı çöpe attığı belirlendi. Bayraktar’ın evindeki 4 bin dolar ile 22 bin 800 TL’ye ise dokunulmadığı öğrenildi. Komşuların zili çalması sonucu panikleyen şüphelilerin, parayı alamadan kaçtıkları değerlendirildi. Olayla ilgili geçen yıl 6 Mayıs’ta gözaltına alınan kapıcı Uğur C., eşi Müjde C. (34) ile binada oturan elektrikçi Hakan H. (60), mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 3 şüpheli hakkında geçen yıl 24 Aralık’ta iddianame hazırlandı. İddianamede Uğur C. ile Hakan H. hakkında ‘kasten öldürme’ ve ‘yağmaya teşebbüs’ suçlarından müebbet ve 15’er yıl hapis, Müjde C.’nin ise ‘suçluyu kayırma’ suçundan 5 yıl hapis cezası istendi.
‘PARASINI ÇALACAĞIM’ DEMİŞ
Bayraktar’ın, olaydan 1 gün önce bankadan tüm parasını çektiğini Hakan H. ile Uğur C.’ye söylediği öğrenildi. Müjde C.’nin ifadesinde, “Eşim, Birsen Hanım’ın parasını çalacağını söyledi” dediği belirtildi. Olay günü yatar vaziyette bulunan Bayraktar’ın bir rahatsızlık nedeniyle veya bayılması ihtimali olmasına karşın Uğur C.’nin “Kim yaptı Birsen Teyze? Daha dün birlikteydik. Hiçbir şey de duymadık” diyerek Bayraktar’a yönelik eylemi gerçekleştiren kişi olduğunu dolaylı olarak söylediğine iddianamede yer verildi. Uğur C. ve Hakan H. hakkında tutuklama talebi çıkarılması istendi.
Ulaştırma güvenliğine AB düzenlemesi! Bakan Kacır detayları paylaştı
Altın fiyatlarında tarihi rekor! Kritik veriler altın fiyatlarını coşturdu
Altından tarihi rekor! Altında yükseliş devam ediyor
Binlerce vatandaşa 'kira' mesajı! Ev sahipleri dikkat: Maliye sahaya indi
Vodafone uydu üzerinden mobil iletişim çalışmalarına hız verdi