Gündem Ehliyet değişimi için son tarih ne zaman? Ehliyetini değiştirmeyene ceza var mı? Ne kadar ceza var?

Ehliyet değişimi için son tarih ne zaman? Ehliyetini değiştirmeyene ceza var mı? Ne kadar ceza var?

Paylaş
Ehliyet değişimi için son tarih ne zaman? Ehliyetini değiştirmeyene ceza var mı? Ne kadar ceza var?

Ehliyet değişimi için son tarih İçişleri Bakanlığı tarafından açıklandı. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, belirtilen tarihe kadar ehliyetini değiştirmeyenlere idari para cezası uygulanacak. Peki, Ehliyet değişimi için son tarih ne zaman? Ehliyetini değiştirmeyene ne kadar ceza var? İşte ayrıntılar…

Ehliyet değişimi için Bakanlık tarafından verilen süre günden güne azalıyor. 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen ehliyet belgelerinin değişmesi gerekiyor. Bu kapsamda, belgesini değiştirmeden araç kullanmaya devam eden sürücüler para cezasına çarptırılacaklar…

Haberin Devamı

EHLİYET DEĞİŞİMİ İÇİN SON TARİH NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen ehliyet belgeleri en son 31 Aralık 2022 tarihine kadar değiştirilmek zorunda.

EHLİYETİNİ DEĞİŞTİRMEYENE CEZA VAR MI?

Kanuni süre içerisinde eski tip sürücü belgesini yenilemeyen kişilerin sürücü belgeleri geçerliliğini yitiyor. Bu belgeler ile araç kullanan kişilere; kolluk kuvvetlerince Karayolları Trafik Kanunu’nun 39/3 maddesi gereği ’Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesi ile araç kullanmak’ fiilinden idari para cezası uygulanacak. 

NE KADAR CEZA VAR?

31 Aralık 2022 tarihinden sonra eski tip sürücü belgesini yenilemek için başvuranlar 15 TL olan değiştirme ücretinden yararlanamayacak, 2023 yılı için belirlenen gerekli harçlar (sürücü belgesi harcı), değerli kâğıt bedeli ve vakıf ücretini ödeyerek yeni tip sürücü belgesine başvurabilecek.

Haberin Devamı

ESKİ EHLİYET NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Ehliyetini değiştirmek isteyen vatandaşlar, Sürücü 15 TL başvuru ücretini başvurudan önce vergi dairesi müdürlüklerine,’https://ivd.gib.gov.tr’ internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla banka kartı ya da kredi kartı aracılığıyla veya anlaşmalı bankalara yatırmaları, sağlık kuruluşlarına giderek ’sürücü olur’ raporu almaları gerekiyor.

Gerekli olan belgeler tamamlandıktan sonra, ’Alo 199’ çağrı merkezinden, mobil uygulamadan ya da nvi.gov.tr’den alınan randevu ile birlikte nüfus müdürlüklerine giderek başvurular tamamlanıyor.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılan sürücü belgeleri PTT'ye teslim edilerek yurt içinde başvuruda bulunan kişilerin adreslerine ulaştırılıyor. Başvuruda bulunan kişilerin sürücü belgeleri ellerine ulaşana kadar geçen süreçte nüfus müdürlüklerinden ya da e-devlet üzerinden alınan geçici sürücü belgesi ile başvuru sahipleri araçlarını kullanabiliyor.