Gündem El Kaide operasyonunda 4 kişi tutuklandı!

El Kaide operasyonunda 4 kişi tutuklandı!

Paylaş
El Kaide operasyonunda 4 kişi tutuklandı!

Aralarında İHH'ya yönelik baskının da bulunduğu Van merkezli El Kaide operasyonunda mahkemeye çıkarılan 8 kişiden 4'ü tutuklandı. Zanlılar, "Bu operasyon IMF'ye borcunu ödeyen Türkiye'ye yapılmıştır. Pensilvanya merkezlidir" sloganı attı

Van merkezli olarak Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de, El Kaide örgütüne yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 13'ü dün 12'si ise bugün adliyeye sevk edildi. Dün adliyeye çıkarılan 13 şüpheliden 5'i savcılıktaki ifadelerini ardından serbest bırakılırken, 8'i örgüt üyeliği suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sabah saatlerine kadar süren mahkemede 8 kişiden 4'ü tutuklandı.

Yapılan teknik ve fiziki takiplerin değerlendirilmesi üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 3 gün önce Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri harekete geçti. Van Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de yapılan operasyonlarda aralarında El Kaide'nin önemli isimlerinden ve Guantanamo Hapishanesi'nde kalan İbrahim Şen, Akit Gazetesi'nin Van eski sorumlusu Kenan Gül, ve Haksöz Dergisi yazarı Abdulkadir Şen'in de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Toplam 25 şüpheli dün sabahın erken saatlerinde iki otobüsle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek, burada sağlık kontrolünden geçirildi. 23 kişiden 13'ü adliyeye sevk edildi. Adliye'ye sevk edilen 13 kişiden 5'i sacılıktaki ifadelerini ardından serbest bırakılırken, 8 şüpheli örgütü üyeliği suçundan mahkemeye sevk edildi. Sabah saatlerine kadar süren mahkemede 4 kişi tutuklanırken, 4 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'BU OPERASYON PENSİLVANYA MERKEZLİDİR' SLOGANI

Bugün sabah saatlerinde ise geri kalan 12 kişi, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolunden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliye getirildi. Polis bu kez, hem hastane hem de adliye çeresinde aldığı yoğun güvenlik önlemleriyle gazetecilerin görüntü almalarına engel olmaya çalıştı. Şüphelilerin sağlık kontrolu için getirildikleri sırada bazı kişilerin "Bu operasyon IMF'ye borcunu ödeyen Türkiye'ye yapılmıştır. Pensilvanya merkezlidir" diye bağırması da dikkat çekti.