Gündem Emeğin yüzyılı için çalışacağız

Emeğin yüzyılı için çalışacağız

Paylaş
Emeğin yüzyılı için çalışacağız

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde kabul ettiği işçi ve işveren temsilcilerine seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Türkiye’yi çok daha güçlü yarınlara hep birlikte taşıyacağız” dedi. Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı’nı emeğin ve alın terinin yüzyılı yapmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

KUTSİYET TAŞIR

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da yer aldığı kabulde konuşan Erdoğan, “Tüm işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Ülkemizin büyümesi, milletimizin güçlenmesi, Türkiye’nin ilerlemesi için alın teri döken, fedakarca çalışan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum” dedi. İşçi ve işverenlerin refah seviyesinin yükseltilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini söyleyen Erdoğan, “Emek bizim hem inancımızda hem tarihimizde hem de kültürümüzde büyük bir kutsiyet taşır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Emeğin yüzyılı için çalışacağız

REFORMLAR YAPTIK

23 yıldır devam eden iktidarlarında ihtiyaç duyulan yasa ve mevzuat düzenlemelerini bir bir hayata geçirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Sendikal hakları yeniden ele alarak önemli ölçüde iyileştirdik. Çalışma hayatının tüm aktörlerini kapsayan geniş kaplamlı reformlar yaptık” dedi. Erdoğan “Tek parti zihniyetinin yasakladığı 1 Mayıs’ı, Emek ve Dayanışma Günü yaparak resmi tatil ilan ettik. Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nu revize ederek, toplu sözleşme sistemini daha kuşatıcı hale getirdik. Kamu görevlilerimizin de toplu sözleşme hakkından yararlanmalarını sağladık” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nu yürürlüğe koyarak çalışma şartlarını iyileştirdiklerini söyledi.

 Emeğin yüzyılı için çalışacağız

Kabule katılanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’la hatıra fotoğrafı çekti.

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİYİ KALDIRDIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu yıl yüzde 30 zam yaptığımız asgari ücretten gelir vergisini kaldırdık. İşverenlerimize yönelik asgari ücret desteğimizi de aynı şekilde sürdürüyoruz” hatırlatmasında bulundu. Erdoğan “Türkiye Yüzyılı’nı emeğin ve alın terinin yüzyılı yapmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Emeğin yüzyılı için çalışacağız

BÜYÜKELÇİLERDEN GÜVEN MEKTUBU

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Belarus Büyükelçisi Anatoly Glaz’ı, Brezilya Büyükelçisi Gilda Motta Santos Neves’i, Ekvator Büyükelçisi Pedro Vintimilla’yı, Gürcistan Büyükelçisi Archil Kalandia’yı ve Vietnam Büyükelçisi Dang Thi Thu Ha’yı ayrı ayrı kabul etti. Büyükelçiler güven mektuplarını Erdoğan’a takdim etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçiler ve heyetleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı