Gündem Eren Bülbül kimdir? Eren Bülbül kaç yaşında şehit oldu? Eren Bülbül’ün hikayesi

Eren Bülbül kimdir? Eren Bülbül kaç yaşında şehit oldu? Eren Bülbül’ün hikayesi

Paylaş
Eren Bülbül kimdir? Eren Bülbül kaç yaşında şehit oldu? Eren Bülbül’ün hikayesi

Eren Bülbül şehadetinin 5. yılında rahmet ve minnetle anılıyor. Henüz çocuk denilebilecek bir yaşta 11 Ağustos 2017 tarihinde Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte hain PKK’lı teröristlerin saldırısıyla hayattan koparılmıştı. İşte Eren Bülbül’ün şehitlikle sonlanan hikayesi…

Eren Bülbül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “Biri de çıkıp demiyor ki iyi ki varsın Eren” ifadelerini kullanmıştı. Şehit oluşunun ardından milyonlarca kişi “İyi ki varsın Eren” paylaşımı yaptı. Bugün şehit oluşunun yıl dönümünde Eren Bülbül’ün hikayesi bir kere daha konuşuluyor…

Haberin Devamı
Şehit Eren Bülbül'ün annesi: Acım taze daha da derinleşiyor Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Eren Bülbül (15), ölümünün 5'inci yılında kabri başında anılıyor. Oğlunun mezarının başından ayrılmayan Ayşe Bülbül, "13 evladının birini vatanı için şehit vermek gurur verici. 5 yıl oldu, halen daha inanmak istemiyorum. Acım taze, daha da derinleşiyor" diyerek gözyaşı döktü.

EREN BÜLBÜL KİMDİR?

Eren Bülbül, 1 Ocak 2002 tarihinde Trabzon’un Maçka ilçesinde dünyaya geldi. 4,5 yaşından beri Trabzonspor taraftarı olan şehit Bülbül’ün hayali bir gün Trabzonspor forması giymekti. Eren Bülbül, 11 Ağustos 2017 tarihinde doğduğu topraklar olan Trabzon Maçka’da şehit oldu…

EREN BÜLBÜL KAÇ YAŞINDA VE KİM TARAFINDAN ŞEHİT EDİLDİ?

Maçka'nın Köprüyanı Mahallesi'ndeki Vazelon Manastırı yakınlarında güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK arasında çıkan çatışmanın ardından, PKK'ya bağlı grup erzak almak amacıyla bölgedeki bir eve girdi. Grubu, girdikleri evden erzak çalarken gören Eren Bülbül durumu jandarma ve polislerden oluşan ekibe haber verdi. Eren Bülbül daha sonra PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle birlikte giderken, Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte hain terör örgütü PKK'lıların saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Eren Bülbül şehit olduğunda 15 yaşında idi.

HAYATI FİLM OLDU

Eren Bülbül ile birlikte şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hayatı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmi ile beyaz perdeye aktarıldı.

Filmde iki şehidin hayat hikayesi ile birlikte ülkemizde yaşanan terör gerçeği, Anadolu ve Karadeniz’deki zorlu yaşam şartlarıyla amansızca mücadele eden insanların hayatlarından kesitlerle beyaz perdeye aktarıldı.
TRT Ortak Yapımı filmde, mavi ve yeşilin eşsiz birlikteliğini gözler önüne seren Karadeniz’deki bir ailenin, insan ve vatan sevgisini her şeyden önde tutan bir subayın hayatından kesitler yer alıyor.