Gündem Esenyurt'taki sel felaketi böyle görüntülendi

Esenyurt'taki sel felaketi böyle görüntülendi

Paylaş
Esenyurt'taki sel felaketi böyle görüntülendi

Esenyurt'ta gecenin ilerleyen saatlerinde etkili olan sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. Haramidere'de yaşanan taşkın sonucu Pınar Mahallesi ve Yeşilkent Mahallesi'nde çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Akçaburgaz Mahallesi'nde su basan fabrikada ise 4 işçinin mahsur kaldığı öğrenildi.

 Sağanak yağış Esenyurt ilçesinde gecenin ilerleyen saatlerinde etkili oldu. Yağışla birlikte sel suları yolları doldururken, birçok ev ve işyerini de su bastığı öğrenildi. İlçede bulunan Haramidere'nin taştığı belirtilirken, dere çevresinde bulunan vatandaşların ise güçlük çektiği kaydedildi. Derenin çevresindeki Pınar Mahallesi ve Yeşilkent Mahallesi'nde sokaklar sular altında kaldı. Araçlar sel sularının içerisinde yüzerken, bodrum katlardaki daireleri sular doldurdu. Bölgedeki yoğun yağış devam ederken, belediye ekipleri de ilçede çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı
Esenyurt'ta sel bölgesi böyle görüntülendi Esenyurt'ta şiddetli yağış sonrası birçok işyeri ve bodrum kattaki evi su bastı. Su basan bölge drone ile havadan görüntülendi.

Öte yandan Akçaburgaz Mahallesi 3137 Sokak içerisinde bulunan bir fabrikada ise 4 işçinin mahsur kaldığı bildirildi. Yağış nedeniyle fabrika sular altında kalırken, elektrik kaçağı ihtimaline karşı işçilere müdahale edilemediği öğrenildi.

Haramidere'nin taşması sonucu en çok Pınar ve Yeşilkent mahalleleri etkilendi. Selin verdiği zarar gün aydınlanmasıyla drone kamerasına yansıdı.