Gündem Estonya uyruklu adamın eşini 'Biz MİT'çiyiz' diyerek kandırdılar! Kelepçeliyken bile devam etti

Estonya uyruklu adamın eşini 'Biz MİT'çiyiz' diyerek kandırdılar! Kelepçeliyken bile devam etti

Paylaş
Estonya uyruklu adamın eşini 'Biz MİT'çiyiz' diyerek kandırdılar! Kelepçeliyken bile devam etti

Antalya’nın Alanya ilçesinde İnterpol tarafından mavi bültenle aranan Estonya uyruklu Heiti Raag ve eşi Olga Raag’ın evine giden 5 kişi, kimlik gösterip kendilerini MİT mensubu olarak tanıttı.

Antalya’nın Alanya ilçesinde filmleri aratmayacak bir dolandırıcılık girişimi yaşandı. İnterpol tarafından mavi bültenle aranan Estonya uyruklu Heiti Raag ve eşi Olga Raag’ın evine giden 5 kişi kimlik gösterip kendilerini MİT mensubu olarak tanıttı. Olga Raag’a eşinin yerini sorup 1 saat içinde kendilerine teslim olması gerektiğini söylediler. Aksi halde gözaltına alınacaklarını ifade eden beş kişi, Heiti Raag’a ulaşamayınca bu kez oyunlarını karakolda sürdürdü.

Haberin Devamı

Mahmutlar Jandarma Karakolu’na giden T.A. (54), İ.Y. (58), Ş.T. (51), C.T. (43) ve M.D.Ç. (32), karakol komutanı astsubaya kimlik ibraz ederek kendilerini Cumhurbaşkanlığı tarafından özel görevlendirilmiş MİT’çi olarak tanıttı. ‘Özel yetkili savcı’ tarafından imzalanmış arama tutanağını da komutana teslim eden bu kişiler, Heiti Raag ve eşi Olga Raag’ın gözaltına alınarak kendilerine teslim edilmelerini istedi.

İMLA HATALARI VE YETKİ YANLIŞI

Komutan yetki karmaşası ve imla hataları olan yazıyı şüphelenip Alanya Jandarma Komutanı Yarbay Burak Mindivanlı’ya gönderdi. İlçe Komutanı kimlik bilgilerini taratınca C.T.’nin dolandırıcılık ve yaralama gibi 30 suç kaydı olduğu tespit edildi. Evrakta imzası olan özel yetkili savcı da hayali çıktı. 5 kişi gözaltına alınırken M.D.Ç.’nin Antalya Barosu’na kayıtlı avukat olduğu, ayrıca Heiti Raag’ın da avukatlığını yaptığı belirlendi.

Haberin Devamı

YARBAY FARK ETTİ

Sahte MİT’çilerin oyununu bozan Alanya Jandarma Komutanı Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Burak Mindivanlı, karakola gidip sahte kimlik ve belgeyle gözaltı talebinde bulunacak kadar soğukanlığı davranan kişileri bizzat görmek için Mahmutlar Jandarma Karakolu’na da gitti. Mindivanlı sahtekârların oyununu bozmasa olası bir ev araması ve gözaltı büyük bir skandala yol açabilecekti.

KELEPÇELİYKEN BİLE OYUNA DEVAM ETTİLER

Hürriyet’ten Salim UZUN'un haberine göre yetkililer, olayla ilgili şunları anlattı:

“Şahıslar son derece soğukkanlı davranmış. Hatta gözaltına alınıp kelepçelendiklerinde dahil MİT mensubu oldukları konusunda ısrarcı olmuşlar. Hatta valiyi aramak istemişler. Hazırladıkları arama tutanağı yazısı amatörce. Ülkenin ismi bile yanlış yazılmış. Ayrıca tutuklama kararını savcı değil mahkeme verir. Özel yetkili savcı yok. Sahte MİT kimliğine gerçek kimlik bilgileri yazılmış. Sorgulama yapılınca suç kayıtları ortaya çıkmış. Mavi bültenle aranan kişiden para sızdırmak için yaptıklarını düşünüyoruz.”