Eylül’de kar sürprizi! Meteoroloji son raporunda uyardı: İstanbul dahil sağanak alarmı!

Karadeniz’in yüksek kesimlerinde sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Eylül ayında kıştan kalma görüntüler ortaya çıktı. Bayburt’taki bir yaylada kar kalınlığının 30 santimetreye ulaşmasıyla bir çoban sürüsüyle birlikte mahsur kaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise son hava durumu raporunu yayımlayarak İstanbul’un da aralarında bulunduğu bazı illerde iki gün boyunca sağanak beklendiğini duyurdu.
Türkiye’nin kuzeyinde son günlerde etkili olan yağışlar ve ani sıcaklık düşüşleri, Karadeniz’in yüksek kesimlerinde kış manzaraları oluşturdu. Bayburt’ta yaylalara kar yağarken, kar kalınlığı yer yer 30 santimetreye ulaştı. Bir çoban sürüsüyle birlikte mahsur kaldı, ekipler bölgeye sevk edildi. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde bazı illerde kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. İstanbul için de perşembe ve cuma günleri sağanak uyarısı yapıldı.
Doğu Karadeniz’de özellikle Giresun ve Rize’de etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara sebep olmuştu. Bayburt ve çevresindeki yüksek bölgelerde ise yağmur, yerini kara bıraktı.

YAYLADA MAHSUR KALAN ÇOBAN KURTARILDI
Bayburt’un Üzengili köyüne bağlı Sarı Çiçek Yaylası’nda çoban, kar ve fırtına nedeniyle sürüsüyle ilerleyemedi. İl Özel İdaresi ekipleri, köylülerin ihbarı üzerine bölgeye giderek çobanı ve sürüsünü güvenli bir şekilde yayladan indirdi.
Kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu bölgede köy sakini İrfan Karaaslan, durumu yetkililere bildirdi. Ekipler, zor koşullara rağmen yolu açarak çobanı kurtardı. Karaaslan, “Şu an 3 bin rakımdayız, kar oldukça yoğun. Çoban mahsur kaldı, ekipler iş makineleriyle yolu açmaya başladı” dedi.
METEOROLOJİ’DEN YENİ UYARILAR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahminini paylaştı. Açıklamaya göre perşembe ve cuma günleri ülkenin kuzey kesimlerinde sağanak görülecek.
Cuma günü yağış beklenen iller şöyle sıralandı: İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Çorum, Amasya, Samsun, Ordu, Tokat, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin.

BUGÜN YURTTA HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji verilerine göre bugün yurt genelinde yağış beklenmiyor. Kuzey ve doğu bölgelerde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hâkimken, diğer kesimlerde gökyüzü az bulutlu ve açık olacak.
İstanbul: Bugün 27°C, parçalı ve az bulutlu. Ancak perşembe ve cuma günleri kentte sağanak bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Karadeniz’in iç kesimlerinde 3-5 derece artacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgâr: Kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta şiddette esecek.
Uyarılar: Güncel bir meteorolojik uyarı bulunmuyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu.
Bursa 31°C
Çanakkale 29°C
İstanbul 27°C
Kırklareli 27°C
EGE: Az bulutlu ve açık.
Afyonkarahisar 26°C
Denizli 34°C
İzmir 30°C
Manisa 34°C

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık.
Adana 35°C
Antalya 34°C
Burdur 31°C
Hatay 33°C
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu.
Ankara 26°C
Çankırı 26°C
Eskişehir 27°C
Konya 25°C
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu.
Bolu 28°C
Düzce 28°C
Sinop 25°C
Zonguldak 24°C
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu.
Artvin 22°C
Rize 25°C
Samsun 23°C
Trabzon 23°C
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu.
Erzurum 18°C
Kars 18°C
Malatya 24°C
Van 19°C
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık.
Diyarbakır 29°C
Gaziantep 26°C
Mardin 27°C
Siirt 29°C
Bakan Kacır: Türk milleti, gençlerinin eserleriyle gökyüzüne imzasını attı
Bakan Uraloğlu: 5G ile gazeteciler 8K görüntü kalitesinde kesintisiz canlı yayın yapabilecek!
Bakan Kurum: Yeni yuvalarımızı en süratli bir şekilde tamamlayacağız
Bakan Bolat: Yeni desteklerle güçlü finansman altyapısı oluşturuldu
Yüzyılın Konut Projesi'ne başvurular başlıyor: İşte tüm detaylar...





