Gündem Fahiş kiralara karşı ne önlem alınacak? Bakan Kurum canlı yayında açıkladı

Fahiş kiralara karşı ne önlem alınacak? Bakan Kurum canlı yayında açıkladı

Paylaş
Fahiş kiralara karşı ne önlem alınacak? Bakan Kurum canlı yayında açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, canlı yayında konuştu. Bakan Kurum, fahiş kira fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Haberin Devamı

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne 145 bin 300 ağaç dikilecek. Birisi Kuzey Güney yönünde diğeri denize paralel olan. Biz 8 buçuk milyon metre karelik alanın 5 milyonluk alanına Millet Bahçesi yapacağız.

HAVALİMANININ KALDIRILMASININ ARDINDAN TRAFİK YÜZDE 30-40 AZALDI

Bu pisti içindeki tüm değerleri kullanarak 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın huzurlu bir yaşam geçireceği Millet Bahçemizi İstanbul'umuza armağan edeceğiz. Buradaki bütün binalar korunacak. Kültür merkezi ulusal ve uluslararası fuarlar kütüphaneler olacak. Buradaki bütün yapıları koruyacağız. İstanbul'un merkezinde Türkiye'nin ilk havalimanının korunduğu, bu pistin afet alanında hizmet vereceği aynı zamanda toplanma alanı olacak. Havalimanının kaldırılmasının ardından trafik yüzde 30-40 azaldı.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

İşte dün yurt dışına kaçacaklarmış. Bular akşam düşünüyorlar nasıl bir iftira atsak da milleti boş işlere meşgul etsek. Hani kendisi diyordu ya bu ülkede darbe olsa tankın üzerine ilk ben yatarım. Yatsaydınız. Biz bu söylemleri hayretle izliyoruz. Bizim milletimiz de bunların zihniyetini o kadar iyi biliyor ki.

ATATÜRK HAVALİMANI'NA YAPILACAK MİLLET BAHÇESİNİN MALİYETİ NE OLACAK?

Buranın maliyeti 2 milyar 175 milyon TL. Orada da yandaşlara verdiler deniliyor. TOKİ Başkanlığı buranın ihalesini yaptı. Haftanın 5 günü Sayıştay personelleri yapılan her şeyi sabahtan akşama kadar takip ediyor. Bunların tamamını denetliyorlar..

FAHİŞ KİRA

Dünyanın en büyük ülkeleri enflasyon sorunu yaşıyor. Hollanda, Almanya gibi ülkelerde konut satışı ile alakalı problemler yaşanıyor. Biz bu süreçte dünyaya örnek olan bir süreç yönetiyoruz. Devlet olarak Sayın Cumhurbaşkanımız bize tüm desteklerin yapılması talimatı verdi. Tüm bakanlıklarımız yapılması gerekli iş ve işlemleri yürütüyor. Vatandaşlarımıza tüm desteği verdik vermeye de devam ediyoruz.

İnşallah ağustos ayında sayın cumhurbaşkanımız yeni sosyal konut projesini milletimiz ile paylaşacak. Kiranın TÜFE dışındaki güncellemesini ancak 5 yıl sonra yapabilirsiniz. Tüm bunlara baktığınızda kira artış oranını yüzde 35 olarak devletimiz açıklamış. Tavan budur bunun dışında bir artış söz konusu olamaz. Olası artışlar ile alakalı da bazı fırsatçılar var. Normalde 35 yapması gerekirken 50-60-100 artış yapıyor. Burada hakkı olamayan artışları konu edip kontratlar yapıyorlar . Biz bu konuyu takip ediyoruz. Biz vatandaşlarımızın şikayetlerini inceleyerek hukuki süreci başlatabiliriz.

Haberin Devamı

FIRSATÇILARA GÖZ YUMMAYACAĞIZ

Vatandaşımızı biz çaresiz bırakmadık. Biz milletimiz ile birlikte yol yürüyoruz. Sahada gezdiğimizde milletimizin talepleri doğrultusunda düzenlemeler yapmaktayız. Milletimiz bu nedenle bize oy veriyor. Biz fahiş kira artışına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kira güncellemeleri zaten belli. Rayiç bedelleri bire bir takip edeceğiz. Yapacağımız düzenleme çerçevesinde ev sahibi de kiracı da mağdur olmayacak. Fırsatçılara göz yummayacağız. 10-15 gün içerisinde Cumhurbaşkanımız düzenlemeyi açıklayacak.

Biz bir konu üzerinde düzenleme yapamayız. Zaten mevcut düzenlemede emlak vergisi söz konusu. Burada insanlar emlak vergisini verdikten sonra ben hayatımdan memnunum, param da var evi de boş bırakıyorum diyebilir. Buna karışmamız doğru olmaz.

Haberin Devamı

YABANCILAR FİYATLARI YÜKSELTİYOR İDDİASI

Bu da bir proje.. Türkiye'de yılda bir buçuk milyon konut satılır. Bunların 1 milyonu yeni 500 bini de ikinci el konuttur. Veriler yabacıların yüzde 3-4'ünün konut aldığını gösteriyor. Yüzde 3'lük oranın konut fiyatlarını artırması gibi bir istatistik verisi olamaz. Bundan üç sene önce aynı fiyata alıyorlardı. o zaman neden artmadı? Birileri yatırım için gelecek sizin muhalefetiniz de "Gelmeyin yatırım yaparsanız biz bu işi durdururuz." diyecek. Böyle bir söylem olabilir mi?.

HAYVAN BARINAKLARI

Sokakta şu an sahipsiz diyebileceğimiz canlarımız var. Bunların bakımının yapılacağı merkezleri hızlı bir şekilde imar edeceğiz. Tehlike arz eden hayvanlarımız var bu hayvanlar belirlenen alanlarda gezebilirler. Bu tarife uymayan olaylar ile ilgili işlem yapılması söz konusu... Bu hayvanların alınıp hayvan barınaklarında rehabilite edilip korunması gündemde.

Haberin Devamı

SALDA GÖLÜ'NDE NELER OLUYOR?

Görüntüler varsa arkadaşlar paylaşsınlar. "O güzelim masmavi gölümüz bembeyaz kumsalı var oranın Mars'a benzetiyorlar. Burayı koruma altına alalım dedik. Hemen çalışmalara başladık. Doğa koruma projesi yapacağız dedik. Orayı Özel Çevre koruma bölgesi ilan ettik. Araçlar buraya giremez dedik. Ayakkabı bile basmayın." dedik. Dolayısı ile burayı koruyoruz. Buraya elektrikli araçlar ile giriliyor. Çarpık yapıları kaldırdık. biz yapınca bu projeleri hazmedemiyorlar. AK Parti zihniyeti böyle projeler yapamaz diyorlar. Sayın Emine Erdoğan hanımefendi ile birlikte sıfır atık projesi başlattık.

Burası ile ilgili olmayan bir alanda görüntü ile "eski Salda yeni Salda" diyerek paylaşıyorlar. Sözde çevreciler dediğimiz kardeşlerimiz yalan yanlış iddialar üzerinden karalıyorlar.