Gündem Fail odaklı şiddetle mücadele! Çalışmanın detayları belli oldu!

Fail odaklı şiddetle mücadele! Çalışmanın detayları belli oldu!

Paylaş
Fail odaklı şiddetle mücadele! Çalışmanın detayları belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadına yönelik şiddetle mücadelede fail odaklı çalışmalara başladıklarını açıklamıştı. Çalışmaların detaylarına POSTA ulaştı. Pilot il olarak seçilen Başkent Ankara’da 315 kişiye öfke kontrolü eğitimi verildi. Cem Kerpiçiler'in haberi...

Ankara’da öfke kontrol eğitimi alması yönünde mahkeme kararı bulunanlara destek amacıyla yapılan çağrıya katılan 315 kişi ile çalışma gerçekleştirildi. Şiddet uygulayanların şiddet içermeyen davranış kalıplarını benimsemelerine yönelik çalışmaların yürütülmesi, olayların tekrarının önlenmesi için büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı

8 OTURUMLUK ÇALIŞMA

Bireysel görüşmelerde katılanlara; duygularını tanıma, davranışlarını değerlendirme, güç kontrolü ve yasal süreçler hakkında rehberlik hizmeti verildi. Bireysel görüşmelerden sonra katılanların durum değerlendirmesi yapıldı. Danışman katılımı ile 8 oturumluk grup çalışmaları hayata geçirildi.

81 İLDE UYGULANIYOR

Sonuç raporları mahkemelere iletilerek süreç tamamlandı. Ayrıca önceki yıl şiddet uygulayanlara yönelik, öfke kontrolü, doğru iletişim gibi konularda farkındalık kazandırmayı amaçlayan Aile İçi Şiddetle Mücadele Farkındalık Seminer Programı hazırlandı. Program 81 ilde uygulanıyor.