Gazze’de sivil halk cehennemi yaşıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk dünyasına Gazze’ye destek çağrısı yaptı. Erdoğan, “Gazze’de sivil halk adeta cehennemi yaşıyor. Birleşmiş Milletler, şayet yardım ulaşmazsa 14 bin bebeğin ölebileceği uyarısında bulundu” ifadelerini kullandı.
Gazete Haberi
KARDEŞLİK HUKUKU GEREĞİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Macaristan’da Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi imza ve ödül törenlerine katıldı. Zirvede konuşan Erdoğan “Teşkilatımızın Doğu ile Batı’yı buluşturan bu stratejik bağlantının asli mimarlarından biri olacağına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı. Teşkilat olarak nice zorluğun, ön yargının ve engelin üstesinden geldiklerini söyleyen Erdoğan, “Kardeşlik hukukumuz gereği birbirimizi kollarken aramızdaki dayanışmayı çok daha görünür kılmamız gerekiyor. Aile meclisimizin, Türk dünyasının ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türk halkıyla dayanışmasını artırmasının önemini vurgulamak istiyorum” dedi.
KKTC’SİZ FOTOĞRAF EKSİK
Türk dünyasının Kıbrıs Türklerinin hak, özgürlük ve adalet mücadelesine çok daha fazla omuz vermesini beklediklerini söyleyen Erdoğan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bulunmadığı bir Türk dünyası aile fotoğrafının her zaman eksik kalacağını düşünüyoruz” dedi. Erdoğan KKTC’nin de teşkilata tam üye olduğunu görmeyi ümitle beklediğini söyledi. İsrail’in katliamlarına değinen Erdoğan, “Modern zamanların en şiddetli insani felaketinin yaşandığı Gazze’de sivil halk adeta cehennemi yaşıyor” dedi. Türk dünyasında Gazze’ye destek çağrısı yapan Erdoğan, “Birleşmiş Milletler, şayet yardım ulaşmazsa 14 bin bebeğin ölebileceği uyarısında bulundu” diye konuştu.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov (sol 2), Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev (sağ 3), Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev (sağ 2) ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev (sağda)
TÜRK DÜNYASININ AYRILMAZ PARÇASI
TÜRK Devletleri Teşkilatı Budapeşte Gayriresmi Zirvesi Bildirisi, üye devletlerin liderlerinin imzasıyla Devlet Başkanları Konseyi tarafından kabul edildi. Bildiride Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gözlemci üyeler olan Macaristan ve Türkmenistan ile birlikte Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası oldukları vurgulandı. Bildiride, üye devletlerin, ulusal çıkarları açısından hayati önem taşıyan konularda siyasi dayanışmanın ve karşılıklı desteğin güçlendirilmesine ilişkin maddelere yer verildi. Gazze’ye verilen destek ise teyit edildi.
AZİZ SANCAR’A ULUSLARARASI ÖDÜL
Nobel Ödüllü Profesör Dr. Aziz Sancar’a Türk Devletleri Zirvesi’nde ödül takdim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Kendisine Bişkek zirvesinde almış olduğumuz kararla Türk dünyasında bilimsel çalışmalara üstün katkılarından dolayı Ali Şir Nevai Uluslararası Ödülü’nü takdim ediyoruz” dedi. Erdoğan, “İstikbalimizin teminatı olan gençlerimizin Sayın Sancar’ın izinden giderek bilimde, teknolojide, ilimde ve diğer alanlarda Türk milletine daha nice başarılar yaşatacaklarını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Memur ve emekli zammında yeni tablo! En düşük emekli maaşı için dikkat çeken tahmin
Yarın akşam büyük ikramiye! 812 milyon lira
Bayram öncesi ödenecek: Emekli olamayan yaşlıya karşılıksız aylık var: Eş dahil gelir şartı değişti
Kazanan 3'lü ile hızlı oyna hızlı kazan
Şans Topu'nda devir heyecanı! 18 milyon TL




