Geleceğin aşçıları 6 bin kardeşe yemek yapıyor
Bartın’da 70 ayrı okulda eğitim gören 6 bin taşımalı eğitim öğrencisinin yemeklerini Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hazırlıyor. Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, okulun endüstriyel mutfağında her gün öğretmenlerinin eşliğinde yemek ve ekmek pişiriyor.
AA
GÖNÜLLÜ OLDULAR
Bartın’ın çeşitli ilçelerindeki 70 ayrı okulda, kentin ücra köşelerinde yaşayan 6 bin öğrenci taşımalı eğitim ile öğrenim görüyor. Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı’nda eğitim gören 165 öğrenci, öğretmen ve usta öğreticileri eşliğinde okuldaki endüstriyel mutfakta haftanın 5 günü aldıkları uygulamalı eğitimlerle günlük 6 bin kişilik yemek ve 7 bin ekmek pişiriyor. Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle okulda eğitim gören ‘geleceğin aşçıları’, dönüşümlü olarak yemek hazırlıyor.
GECE HAZIRLIYORLAR
Gece saatlerinde okulun mutfağında çalışmalarına başlayan öğrenciler, günün menüsüne göre hazırladıkları üç çeşit yemeği, il merkezi ile Amasra ve Kurucaşile ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki 70 okula gönderiyor. Genç aşçı adayları, hem mesleğin inceliklerini öğreniyor hem de taşımalı eğitim kapsamında okullara yemek hizmeti sunuyor. Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Bodur, “Mutfağımızda geleceğe hazırlanan öğrencilerimiz tarafından üretilen yemekler sayesinde taşımalı eğitimdeki çocuklarımız, daha hijyenik ve daha sağlıklı koşullarda üretilen yemekleri yiyor” dedi.
- Emekli ve memur zammı ve 2025 maaş hesapları! 5 aylık fark belli oldu: İşte emekli ve memur zammı ile yeni destek ödemeleri
- Tapu devir işlemlerinde yeni dönem
- İşçi temsilcisinden asgari ücret açıklaması
- Bakan Kurum, İran, Filistin, Somalili bakanlar ve BM direktörü ile görüştü
- Google hakkındaki rekabet soruşturmasında sözlü savunma toplantısı yapıldı