Gündem Gençler ’Seyahatsever’i çok sevdi

Gençler ’Seyahatsever’i çok sevdi

Paylaş
Gençler ’Seyahatsever’i çok sevdi

Gençlerin yaz aylarında seyahat ederken 81 ildeki KYK yurtlarında ücretsiz konaklamasına imkan tanıyan ’Seyahatsever’ projesinin detaylarını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu anlattı.

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Seyahatsever projesini ‘gençlerimiz Türkiye’yi gezsin, yeni güzellikler keşfetsin’ düşüncesiyle yola çıkarak geliştirdiklerini söyledi. Bakan Kasapoğlu, ‘81 ilimizdeki öğrenci yurtlarımız 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında genç seyyahları bekliyor’ diyerek yola çıktıkları bu projeye şu ana kadar 50 bine yakın başvuru yapıldığını açıkladı. Projeden 35 binin üzerinde kişinin faydalandığını anlatan Bakan Kasapoğlu, gençlerin Türkiye’nin birçok yerini gezip görme imkanı bulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

EYLÜLDEN SONRA DEVAM EDEBİLİR

Bakan Kasapoğlu, proje kapsamında 18-30 yaş arasındaki gençlerin, 15 Temmuz-1 Eylül 2022 tarihleri arasında diledikleri ildeki yurtlarda ‘seyahatsever.gsb.gov.tr’ adresi üzerinden rezervasyon yaptırarak, üçer gün süreyle konaklayabilme fırsatı elde ettiklerini anlattı. Önümüzdeki akademik yıl içinde yurtların kapasite sayılarını aldıktan sonra Seyahatsever’in 1 Eylül’den sonra da devam etme konusunu değerlendireceklerini belirten Bakan Kasapoğlu, “Ancak projenin çıkış noktasının yurtlarımızın boş olduğu dönemleri verimli kullanabilmek olduğunu da unutmamak lazım” dedi.

BİZİ TAKİP ETSİNLER

Proje ile ilgili olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyen Bakan Kasapoğlu, “Gençler, Türkiye’nin farklı illerinde seyahat edebilme imkanının onları mutlu ettiğini belirtiyor. Bu etkileşimden çok memnunlar. Yeni yerler görüyor, yeni insanlar tanıyorlar. Evlerine yeni hatıralarla dönüyorlar” dedi. Gençlerin kendilerini takip etmeye devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Kasapoğlu, “Hem fiziksel olarak hem dijital mecrada 7 gün 24 saat onları mutlu etmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Haberin Devamı