Gündem Güne Başlarken | 1 Mayıs 2022

Güne Başlarken | 1 Mayıs 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 1 Mayıs 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!


Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Osman Kavala davası nedeniyle Almanya’nın Türk büyükelçiyi dışişlerine çağırmasına tepki gösterip, "Almanya bizim kendi vatandaşımız için benim Büyükelçiliğimi Dışişleri Bakanlığına neden çağırıyor? Sebebi ne? Türkiye’nin içine müdahale etmek için bu tür insanları kullanıyorlar. Biz de gereğini yaptık, Alman Büyükelçisini çağırıp hadlerini bildirdik. Almanya olarak benim iç işlerime karışamazsın. Haddini bileceksin" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Cumhurbaşkanımız dün Arabistan'daydı. Dededen toruna hep CHP milletvekili olan, meşhur Öztrak'ın bugünkü temsilcisi CHP sözcüsü, büyük bir edep dışı yaklaşımla, Genel Başkanımıza olmayacak ithamlarda bulundu. Biz açık görüşüyoruz, şeffaf görüşüyoruz. Ama siz büyükelçilerle kuyruğa girmişçesine gizli, saklı görüşmeler yapıyorsunuz" dedi.

Haberin Devamı

Trabzonspor şampiyonluğunu ilan ettikten sonra sokağa çıkan Trabzonspor ile Fenerbahçeli taraftarlar arasında arbede yaşandı. Kavgaya karışan taraftarları polis ekipleri gözaltına aldı.

Ankara Valiliği Ramazan Bayramı tatili süresince aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği uyarısında bulundu.

Spor Toto Süper Lig’in 35’inci haftasında lider Trabzonspor, evinde Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla bordo-mavililer, 77 puanla ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Karşılaşma sonrası oyuncular ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı.

 

Güne Dair Notlar

  • 1 Mayıs günü saat 7.35'te dolar 14,85 TL, euro ise 15,66 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Sinema: Cehennem (KANAL D)

Çok Güzel Hareketler 2 (STAR)

Yerli Dizi: Adı Sevgi (ATV)

Sinema: Tosun Paşa (SHOW)

Yerli Dizi: İyilik (FOX)

İftarda ne yesek?

  • ERİŞTE ÇORBASI
  • HÜNKAR BEĞENDİ
  • PATLICAN SALATASI
  • BATON KEK

Tarifler için tıklayın!

Sahurda ne yesek?

  • Ballı kek
  • Siyah zeytin
  • Domates
  • Salatalık
  • Beyaz peynir

Ramazan ayına özel ufak bilgiler!

Uzmanından Ramazan Bayramı'nı sağlıklı geçirmek için öneriler

  • GÜN İÇİNDE TÜKETTİĞİNİZ ÇAY VE KAHVE MİKTARINA DİKKAT EDİN
  • TATLILARDA KONTROLLÜ OLUN
  • FİZİKSEL AKTİVİTE YAPMAYI İHMAL ETMEYİN
  • POSA TÜKETİMİNİ ARTTIRIN

Detaylar için tıklayın.

Günlük burç yorumları

KOÇ: Çevrenizde farklı koşulların çalışma sistemlerini merak edeceğiniz bir gün. Duygu dünyanızı çevreye kapatabilirsiniz. Arkadaşlarınızın sizi merak etmelerine neden olacaksınız. İçinize fazla kapanacaksınız.

Haberin Devamı

BOĞA: Mantıklı yönleriniz daha belirgin olacak. Alışkanlıklarınızın size sağlayacağı olumlu etkileri gün içinde daha rahat hissedeceksiniz. Ailenizin yaşlı bireylerinin hala ya da teyzenizin bazı istekleri olacak.

İKİZLER: Maddi konuların kafanızdaki aldığı şekil çok önemli. Yeni başlangıçlar konusunda kendinizi baskı altında hissediyorsunuz. Maddi sıkıntılarınıza yeni kaynaklar bulmak için gerekli şartları oluşturabilirsiniz.

YENGEÇ: İlişkilerinizde mantıklı davranmak zorundasınız. Duygularınız karışabilir. Güven ihtiyacı içindesiniz. Partnerinizden destek bulamadığınız zaman, olumsuz fikirler yüzünden moraliniz hemen bozuluyor.

ASLAN: Zor şartlarda çalışmaktan yılmayan bir yapınız var. Koşullarınızı zorladığınızda hedefinize hızlı yaklaşıyorsunuz. Yaşam kalitenize eklenecek her donananıma hazırsınız. Yeni sınavlara doğru gidiyorsunuz.

BAŞAK: Başlatacağınız çalışmalarda gücünüzün sınırlarını deneyeceksiniz. Özenli ve titiz davranacağınız bir gün. Her şeyi inceleyerek sonuca varmak istiyor ve şüpheleriniz konusunda ısrarcı bir tutum sergiliyorsunuz.

Haberin Devamı

TERAZİ: Ailenizi ve kariyerinizi disiplinli bir şekilde kombine ediyorsunuz. Sosyal hayatta güçlü sezgilerinizin etkisini görmek mümkün. Sevdiklerinizle güzel bir gün sizi bekliyor. Böbreklerinizi üşütmemelisiniz.

AKREP: Gizemli yaşamaktan hoşlanmanıza rağmen isteklerinizde belirleyici davranıyor, duygularınızı mantıklıca ortaya koyuyorsunuz. Yaşamınızda aksayan sorunları ele alarak yeni formüller üreteceksiniz.

YAY: İç sıkıntınızın nedeni kendinizi ifade edecek konulardan uzaklaşmanız. Asıl yapmanız gereken işler dururken size uzak olanları tercih ediyorsunuz. Başlatacağınız yeni çalışmalar için gerekli donanıma sahipsiniz.

OĞLAK: Arkadaşlarınızla duygu birliği içinde olmanız rağmen, aşkta gerekli tatmini sağlamakta zorlanacaksınız. Bugün partnerinizin her şeyini merak ederken düşünceleriniz konusunda taviz vermek istemiyorsunuz.

KOVA: Bugün, duygusal davranmamaya çalışın. İş yaşamınızda yenilikler gerekebilir fakat siz olaylara tepkili davranmaktan çok ılımlı yaklaşın. Olayların altındaki gerçek nedenlerin üzerine sabırlı gitmelisiniz.

Haberin Devamı

BALIK: Duygularınızla hareket ediyor ve takıntılarınız yüzünden işlerinizin gecikmesine neden oluyorsunuz. İşlerinizde belirleyici davranmakla potansiyelinizi daha da artırabilirsiniz. Bugün net olmayı denemelisiniz.