Gündem Güne Başlarken | 16 Nisan 2022

Güne Başlarken | 16 Nisan 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 16 Nisan 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasında, "Zihinleri ve kalpleri kuşatacak kapsamlı adımlarla ülkemizi kadına şiddet ve kadın cinayetleri ayıbından kurtarmakta kararlıyız" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul Boğazı açıklarında etkisiz hale getirilen mayınlarla ilgili "Şu anda Boğazlarımızda, oradaki deniz trafiğinde hiçbir sorun olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu mayınların nereden geldiği ve kaynağına yönelik çeşitli iddialar mevcut. Tüm ihtimalleri değerlendirerek konuyu hassasiyetle inceliyor, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Elde yeterli somut veri olmadan herhangi bir hüküm verilemeyeceğini belirtmek istiyorum" dedi.

Iğdır´da ’ölümümden Gökhan Argın sorumludur’ not bırakarak intihar eden Aleyna Ağgül´ün (18) ölümüyle ilgili tutuklu yargılanan Gökhan Argın (41) hakkında ’iyi hal indirimsiz’ müebbet hapis istendi.

Haberin Devamı

 Afyonkarahisar’da bir kişi boşandığı eski eşini kuaför dükkanından çıkarıp sokak ortasında 10 bıçak darbesiyle ağır yaraladı. Olayın ardından genç kadın ameliyata alınırken dehşeti yaşatan eski koca ise gözaltına alındı.

Ukrayna’nın güneyinde yer alan Mıkolayiv şehrinin Valisi Vitaliy Kim yaptığı açıklamada, "Misket bombaları nedeniyle şehirde 5 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi ise yaralandı" dedi.

Güne Dair Notlar

  • 16 Nisan günü saat 7.35'te dolar 14,63 TL, euro ise 15,82 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Şarkılar Bizi Söyler (KANAL D)

Sinema: Dipte (STAR)

Yerli Dizi: Kardeşlerim (ATV)

Güldür Güldür Show (SHOW)

Sinema: Naz Evi (FOX) 

İftarda ne yesek?

Sahurda ne yesek?

Ramazan ayına özel ufak bilgiler!

2 KİŞİLİK SÜTLAÇ TARİFİ

Malzemeler

  • 2. 5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım + çeyrek çay bardağı şeker

Tarif

  • Pirinç yıkanıp süzülür.
  • Üzerine kaynar su eklenerek biraz pişirilir.
  • Sonra üzerine kaynamakta olan süt eklenir.
  • Ocağın en küçük gözünde en kısıkta pirinçler biraz açılana kadar pişirilir.
  • Şekeri eklenip kıvam alana kadar en küçük gözde kısıkta pişirilmeye devam edilir.
  • Pişen sütlaç kaselere konulup soğutulur.
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.

Günlük burç yorumları

KOÇ: Çevrenizdeki abartılı insanlardan uzak kalın. Boş konuşmalardan rahatsız oluyor ve kafanızın dağıldığını hissediyorsunuz. Oysa ilgi duyduğunuz konuda kendinize yetecek bilgi ve tecrübeye sahipsiniz.

BOĞA: Ailenizin tepkilerini düşünmek atacağınız adımlara engel oluyor. Onlara karşı sorumluluklarınızın bilincinde olmak sizin için önemli. Ama başarısız olduğunuz zamanlarda tek başınıza kaldığınızı unutmayın.

Haberin Devamı

İKİZLER: Partnerinizin size karşı sorgulayıcı tavırlarından çok rahatsız oluyor ve ciddi sonuçlara mal olacak aksi tavırlar içine giriyorsunuz. Daha yumuşak bir şekilde olaya yaklaşarak ona hak verebilirsiniz.

YENGEÇ: Duygusal konularda cesaret ve atılganlığa ihtiyacınız var. Partnerinizin istekleri sizi bazen çaresiz bırakıyor. Size bir arkadaş gibi davranan en yakın büyüğünüzden alacağınız destek önemli olacak.

ASLAN: Bir an önce gerçekleştirmek istediğiniz işinizle ilgili konuyu aceleye getirmyin. Çünkü işiniz hızlı davranmanın getireceği riskleri kaldırmayacak kadar önemli. Düzen içinde bir sistem size kazandıracak.

BAŞAK: Bitirilmesi gereken işleriniz sizi biraz geriyor. Bazı fikirler aşmanız gereken güçlüklerin üstesinden gelmenizi sağlayacak. Planladığınız adımların aynısını gerçekleştirmek zorunda değilsiniz. Çevreniz titizliğinizi biliyor.

TERAZİ: İş çevrenizde doğru kişilerin olması önemli. Aksi taktirde olumsuz etkileniyor ve çok çabuk günlük iş akışına bunu yansıtıyorsunuz. Bir konuda gereksiz şekilde destek arayışlarına girebilirsiniz.

Haberin Devamı

AKREP: Güzel ve etkili konuşmalarınızla geçici aşklar gündeme gelebilir. Her zaman karşı karşıya kaldığınız durumlardan biri. Bu konuda nerede daha ciddi davranacağınızı biliyorsunuz. Bazıları sizi yanlış anlıyor.

YAY: Çevrenize gösterdiğiniz ilgiyi yakınlarınıza göstermiyorsunuz. Onların hatalarını buluyor, kırıcı tavırlar içine giriyorsunuz. Bu konuda kendinizi kontrol etmelisiniz. Mantıkla duygu arasında kalmayın.

OĞLAK: İş konusunda çevrenizle ilgili sezgileriniz sizi yanıltmıyor. Başınıza buyruk davranışlar risk yaratsa da sonuca ulaşıyorsunuz. Duygusal anlamda bastırdığınız arzularınız sizi farklı bir kişiliğe yöneltebilir.

KOVA: Aile ortamınızı etkileyebilecek durumlar söz konusu olabilir. Bu konuda yol gösterici olabilir, herkes tarafından kabul görecek anlaşma koşullarını uygulayabilirsiniz. Karşı taraftan gelecek ikazlara değer verin.

BALIK: Ani değişime hazır olun. Karşılaştığınız kişilerin sözlerinden ve beden dilinden etkileneceksiniz. Duygusallığınızı bir kenara bırakarak mantığın gerektirdiği şekilde gelişmeleri değerlendirin.

Haberin Devamı