Gündem Güne Başlarken - 17 Ağustos 2022

Güne Başlarken - 17 Ağustos 2022

Paylaş
Güne Başlarken - 17 Ağustos 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Sen uyurken neler oldu?

Haberin Devamı

 -Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Mehmet Ali Uyanık, eşiyle birlikte kahvenin önünden geçerken tartıştığı İbrahim D. (27) ve babası Adil D.'ye tabancayla ateş açtı. Ardından bir işyerine sığınan eşi Sibel Uyanık'ı (37) vurdu. Sibel Uyanık ile İbrahim D. hayatını kaybederken, Adil D. ise ağır yaralandı. Olay yerinden kaçtıktan sonra sosyal medya hesabından 'İntikam benim işim' paylaşımı yapan zanlı Uyanık, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

-Sinop'ta virajı alamayan otomobilin evin bahçesine uçtuğu kazada Asiye Kocadağ (91) hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Hızla gelen otomobilin evin bahçe duvarına çarptığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölcük'te düzenlenen 17 Ağustos Deprem Anması programından ayrıldığı sırada Gaziantep'in Suriye sınırındaki Karkamış ilçesinde camilerden yapılan anonslarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

-Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yaklaşık 3 metre derinliğinde 45 santimetre genişliğindeki artezyen kuyusuna düşen 2 yaşındaki, çocuk kurtarma ekiplerinin yaklaşık 4 saatlik kahramanca çalışması sonucu sağ salim kurtarıldı.

-Adana'da kimliği belirsiz bir kişi, çocuk parkı önündeki kaldırımda oturan Yusuf Gül (26) ve arkadaşı Ramazan Sarıyıldız'a tabancayla ateş açtı. Silahlı saldırıda Gül, başından; Sarıyıldız ise sırtından yaralandı. Hastaneye kaldırılan iki yaralının da hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

 Güne Dair Notlar

 - 13 Ağustos günü saat 7.35'te dolar 17,95 TL, euro ise  18,27 TL.

Hava durumu ise şöyle:

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Bugün ne pişirsem?

 

  • Mısır çorbası
  • Şnitzel
  • Fırın makarna
  • Krem karamel

Tarifler için tıklayın.

 

Sağlık için ipuçları

 

Tatlı krizlerini önleyen baharatlar

Diyet listenize ekleyeceğiniz bazı baharatlar sayesinde daha kısa sürede zayıflayabilirsiniz.

  • TARÇIN
  • KİMYON
  • KIRMIZI BİBER
  • ÇEMEN OTU 

Detaylar için tıklayın.

 

Günlük burç yorumları

KOÇ: Sıra dışı bir kişilik çiziyorsunuz. Kararlı ve amaçlarınıza uygun hareket ederken, sizi sevgiyle kabul ettikleri gibi öfke duyanlar da olacaktır. Kariyerinizi en iyi şekilde sergilemek için gerekli tüm gücünüzü gösteriyorsunuz.

Haberin Devamı

BOĞA: Dengelerinizi korumak zorunda olduğunuzun farkında olarak, yenilikler ve hedefleriniz doğrultusunda hareket edeceksiniz. Ne istediğinizi biliyor ve çevrenizden etkilenmeden kişisel hareket ediyorsunuz. Ne istediğiniz önemli.

İKİZLER: Yaptığınız her iş ses getirirken, kararlı davranışlarınız takdir görecek. Mücadeleniz içinde; rutin alışkanlıklarınız ve yeni oluşan koşullar arasında çatışmalar çıkabilir, ilişkilerinizde zorluklar yaşayabilirsiniz.

YENGEÇ: Sosyal ilişkilerinizi organizasyon çalışmalarıyla yapacaksınız. Güvendiğiniz dostlarınızı yanınızdan ayırmak istemeyeceksiniz. Onların sezgisel yeteneklerini kendinizle birleştireceksiniz. Bugün sabrınızı ön plana çıkartın.

ASLAN: Değerli olma ve saygınlık görmenin püf noktalarından biri, arkadaşlık ve dostluk ilişkilerinin olumlu olması. Bunu yaşadığınız olaylarla öğrendiniz ve denediniz. Fikirlerinizi söylerken politik olmaya özen göstermelisiniz.

BAŞAK: Yönetme kabiliyetiniz artıyor. Yönetici pozisyonunda iseniz, çevrenizi yeniden koordine edecek gerekli titizliği işinize başarılı bir şekilde yansıtacaksınız. İçinizdeki huzursuzluğu yenmek için çaba sarf etmeniz gerekebilir.

Haberin Devamı

TERAZİ: Hırslarınız yaşam akışınızı yönlendirecek. Amaçlarınıza ulaşmak için ılımlı adımlar atacak, baskıcı ve kışkırtıcı davranmayacaksınız. Güven duygusunun artılarını artık çok rahat ilişkilerinizde göreceksiniz.

AKREP: Yeteneklerinizi ortaya çıkaracak mistik çalışmalar içinde olmanız hayata yeni bir bakış açısı ile bakmanıza neden olacaktır. Kendinizi iyi hissettiğiniz için, her şey yolunda gidiyor. Tanışacağınız kişilerden etkileneceksiniz.

YAY: Egonuzu güçlü tutacak ve isteklerinizde aşırıya kaçacaksınız. Paneller ve konferanslara katılabilirsiniz. Konuşmacı olarak kendinizi ve fikirlerinizi rahatça tanıtabilecek, entelektüel konularda başarılı olacaksınız.