Gündem Güne Başlarken | 2 Mayıs 2022

Güne Başlarken | 2 Mayıs 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 2 Mayıs 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!


Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersaneler Komutanlığı'nda, işçilerle bir araya geldiği iftar programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye çalıştıkça, ürettikçe ve geleceğine sahip çıktıkça hiç kimse bu milletin sırtını yere getiremez. Elleriniz ovuşturarak Türkiye'nin tökezlemesini bekleyenleri 20 yıldır olduğu gibi bundan sonra da hüsrana uğratmaya devam edeceğiz" dedi.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 12 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, bin 480 yeni vakanın olduğunu açıkladı. Tablonun belli olmasının ardından Sağlık Bakanı Koca'nın paylaşımı heyecanlandırdı.

İstanbul Valiliği, Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli'den Taksim Meydanı'na yürümek isteyen toplam 164 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Meteoroloji merakla beklenen hava durum raporunu paylaştı. Yayımlanan son raporla birlikte bayramda havanın nasıl olacağı netleşti. Hava sıcaklıklarının 3 Mayıs Salı günü batı kesimlerden başlayarak hafta boyunca kuzey, iç ve doğu kesimlerde azalacağı ve mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. İşte hava durumuna dair detaylar..

Irak’ı sabah saatleri itibariyle etkisi altına alan kum fırtınası nedeniyle 400’den fazla kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

 Ukrayna’da Rus ordusuna bağlı 40’a yakın savaş uçağını düşürdüğü öne sürülen ve geçtiğimiz günlerde öldüğü belirtilen “Kiev’in Hayaleti” lakaplı Ukraynalı pilotun gerçek olmadığı açıklandı.

 

Güne Dair Notlar

  • 2 Mayıs günü saat 7.35'te dolar 14,86 TL, euro ise 15,63 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Şarkılar Bizi Söyler (KANAL D)

Sinema: Hedefim Sensin (STAR)

Sinema: Vanguard (ATV)

Sinema: Eltilerin Savaşı (SHOW)

Yerli Dizi: Yasak Elma (FOX) 

İftarda ne yesek?

  • ERİŞTE ÇORBASI
  • HÜNKAR BEĞENDİ
  • PATLICAN SALATASI
  • BATON KEK

Tarifler için tıklayın!

Sahurda ne yesek?

  • Ballı kek
  • Siyah zeytin
  • Domates
  • Salatalık
  • Beyaz peynir

Ramazan ayına özel ufak bilgiler!

Uzmanından Ramazan Bayramı'nı sağlıklı geçirmek için öneriler

  • GÜN İÇİNDE TÜKETTİĞİNİZ ÇAY VE KAHVE MİKTARINA DİKKAT EDİN
  • TATLILARDA KONTROLLÜ OLUN
  • FİZİKSEL AKTİVİTE YAPMAYI İHMAL ETMEYİN
  • POSA TÜKETİMİNİ ARTTIRIN

Detaylar için tıklayın.

Günlük burç yorumları

 

KOÇ: Zevkleriniz için para harcamaya bayılıyorsunuz. Bugün kendinizi iyi hissetmenize neden olabilecek bu durum sizi sıkmamalı. Yakında istediğiniz kazançlara kavuşacaksınız. Yatırıma yoğunlaşmalısınız.

Haberin Devamı

BOĞA: Hızlı düşünüyor ve kavrama yeteneğinizi farklı alanlarda kullanıyorsunuz. Bugün klasik davranışlarınızı bir kenara bırakmalı ve olaylara daha esnek bakmalısınız. Arkadaşlarınızı yargılamaktan kaçının.

İKİZLER: Zeki ve pratik yönlerinizi daha güçlü kullanacağınız bir gün. Özgürlüğünüzün önemli olduğunu anlatmak için çaba göstermek zorunda kalabilirsiniz. Bugün anlaşılmaya ve güç birliğine ihtiyacınız var.

YENGEÇ: Birlikte çalıştığınız kişilerin özgürlüklerine karışılmasından hoşlanmıyor ve size de aynı şekilde davranılsın istiyorsunuz. Bugün, hayallerinizi arkadaşlarınızla paylaşarak tatmin sağlıyorsunuz.

ASLAN: Bugün egolarınızı güçleniyor ve yapmanız gereken işlerde size gerekli cesareti sağlıyorlar. Çevreyle iletişiminizde istediğiniz bağlantıları kurmalı ve ilerlemenizi sağlayacak hamleleri hızlıca yapmalısınız.

BAŞAK: Partnerinizle fikir çatışmalarını bir kenara bırakıp birlikte eğlenmenin yollarını bulacaksınız. Bugün cazibenizi karşı taraf üzerinde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Gökyüzünün size olumlu desteği var.

Haberin Devamı

TERAZİ: Çevre koşullarının lehinize desteklendiği bir gün. İsteklerinizdeki artış aklınızı karıştırabilir. Uzaklardaki dostlarınızdan beklediğiniz güzel haberleri alacaksınız. Kardeşlerle bağınız güçleniyor.

AKREP: Hareketli bir gün. Düşüncelerinizde idealist davranacaksınız. Başkalarının sizin hakkınızda düşündüklerini önemsemeyecek ve hiç kimseye taviz vermeyeceksiniz. Aşk yaşantınız gün geçtikçe canlanıyor.

YAY: Duygusal yaşantınızda hareketlenme ve canlılık söz konusu. Arkadaşlarınızla birlikte birçok toplantıya çağırılırken, siz partnerinizle vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Onunla aranızda farklı bir bağ kuracaksınız.

OĞLAK: Düşüncelerinizi paylaşmak istemiyor ve özgürlüğünüz konusunda kimseye ödün vermiyorsunuz. Bugün, gizli planlarınızı saklayacaksınız. Çevrenizdeki kişilerle yeni konuların araştırmalarını yapmalısınız.

KOVA: Bugün dostlarınızdan alacağınız değişik teklifleri değerlendirme konusunda zorluk yaşayabilirsiniz. Sosyal yaşantınıza katılacak yeni kişilerle farklı organizasyonlara katılıp keyif alabilirsiniz.

Haberin Devamı

BALIK: İlişkilerinizde istediğiniz ortak fikirlerin oluşmasını sağlayacak, gerekli şartları oluşturacaksınız. Enerjiniz yüksek fakat çabuk alınganlık göstereceğiniz bir gün. Size sorun olarak dönmesini istemiyorsanız dikkatli olun.