Gündem Güne Başlarken | 28 Mayıs 2022

Güne Başlarken | 28 Mayıs 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 28 Mayıs 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı


Sen uyurken neler oldu?

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, motosikletiyle trafiği tehlikeye düşürecek hareketler yapan ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan sürücü gözaltına alındı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Karadeniz ve Azak Denizi üzerindeki ana ihracat yollarını kapatmaya devam etmesi nedeniyle Ukrayna'nın tahıl ihracat arzının neredeyse yarısının şu anda durdurulduğunu belirterek, “22 milyon ton tahıl depolarda bekletiliyor” dedi.
 
İzmir'in Bornova ilçesinde ayrı yaşadıkları kocası tarafından tabancayla vurularak öldürülen Rojda Şayla'nın cinayet zanlısı eşi tutuklandı. Zanlının, Şayla'yı kıskandığı gerekçesiyle öldürdüğünü söylediği öğrenildi.
 
Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir genç, sabaha karşı 'Ufo' olduğunu iddia ettiği ve havada gördüğü ışık huzmesini cep telefonu ile kayda aldı.
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Çevre Ajansı'na ilişkin ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Bakan Kurum "Uluslararası ödüllere layık görülen, israfın önlenmesine ve ekonomimize büyük katkılar sağlayan Sıfır Atık Hareketimize ve bu hareketi himaye eden Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'ye dair insanın hayal gücünü zorlayan, akla hayale sığmaz iftiralar, yalanlar, asılsız ve mesnetsiz iddiaları şaşkınlık ve esefle gördük" dedi.
 
Japonya Ulusal Astronomik Gözlemevi'ndeki gökbilimciler, yıldızının yaşanabilir bölgesinde bulunan yeni bir süper dünya keşfetti.

Güne Dair Notlar

  • 28 Mayıs günü saat 7.35'te dolar 16,19 TL, euro ise 17,40 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Şarkılar Bizi Söyler (KANAL D)

Sinema: Paris’ten Sevgilerle (STAR)

Yerli Dizi: Kardeşlerim (ATV)

Güldür Güldür Show (SHOW)

Yerli Dizi: İyilik (FOX)

Günlük burç yorumları

KOÇ: Odaklanacağınız konularda başarılı olacak ve pratik şekilde ele alacağınız konuları sonuçlandıracaksınız. Ailenizi ihmal etmek istememenize rağmen dikkatinizi kariyerinize vermeniz muhteşem.

BOĞA: Bulunduğunuz ortamlarda lider özelliğiniz ön planda olacak. Bu dönem, duygularınızı abartabilir ve ilgi duyduğunuz kişiyi gözünüzde büyütebilirsiniz. Birlikte çalıştığınız kişilerle bağlarınız güçlenebilir.

Haberin Devamı

İKİZLER: Güçlü ve kariyerli kişiler dikkatinizi çekecek. Duygusal yönlerinizin tatmin olmasını isteyeceksiniz. Sezgilerinizin güçlü olması sizi tutkulu ve ödün vermeyen biri haline getirecek. Duygularınızı gizleyeceksiniz.

YENGEÇ: Bulunduğunuz şartları değiştirmek yerine bazı alışkanlıklara uyum gösterin. Bu dönem, başlatacağınız seyahatlerin size çok önemli katkıları olacak. Birçok gelişmenin başlangıcı ilişkilerinizle gelişecek.

ASLAN: Kariyerinize katkısı olacak konularda araştırmanızı sürdürmek istiyorsanız bu dönemin size sağlayacağı enerjiyi iyi kullanın. Güç mücadelelerinden uzak kalmalısınız. Bulunduğunuz ortamlara adapte olmalısınız.

BAŞAK: Çevrenizle ilişkilerinizi gözden geçirin ve enerjinizi bu kadar çok kullanmayın. Atak davranışlar sizi uygun olmayan ilişkiye sürükleyebilir. Yüksek enerjinin verdiği yanlışlıkları düzeltemeyebilirsiniz.

TERAZİ: İstekleriniz konusunda gerçekçi olmalısınız. İsteklerinizle ilgili konularda özveride bulunmanız gerekebilir. Size bir katkı getirecek her koşulu defalarca gözden geçirin. Dikkatli olmalısınız.

AKREP: Bugünlerde sosyal ortamlarda aşk kapınızı çalacak. İlişkilerinizde kalıcı duygular beklerken yaşam standardı yüksek olanaklara sahip ilişki fırsatları kollayacaksınız. Bazı olaylar yeniden gündeme geliyor.

Haberin Devamı

YAY: Disipline eden Satürn sayesinde çevrenizi testten geçiriyorsunuz. Bugün tutarlı duygulardan yanasınız. Bazılarınız aşk ve dostluk duygularını karmaşık bir şekilde sergilediği için karşısındakinin aklını zorluyor.

OĞLAK: İş hayatınızda dengelenme söz konusu. Ne yapmak istediğinizi iyi bileceksiniz. Yeteneklerinizi işinizde kullanarak olumlu işlere imza atacaksınız. Gelir kaynaklarınızda değişim olacak ve sizi güçlendirecek.

KOVA: İşteki aktiviteler beraberinde duygusal konuları getirecek. Hiç beklemediğiniz şekilde bir arkadaşınıza tutkuyla bağlanabilirsiniz. Sürpriz bir tanışma çevrenizde tepkilere neden olacak.

BALIK: Bireyselliğinizi ilan etmenin zevkini tadabilirsiniz. Bir süredir sizi rahatsız eden duyguların açıklık kazandığını görmek için birçok neden karşınıza çıkacak. Maddi konularda radikal çözümlerle sınırlarınız genişliyor.