Gündem HADO ilk seferini KKTC’ye gerçekleştirdi

HADO ilk seferini KKTC’ye gerçekleştirdi

Paylaş
HADO ilk seferini KKTC’ye gerçekleştirdi

Hatay Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin KKTC’ye gerçekleştirdiği ilk seferine dün Hatay Medeniyetler Korosu ve gazetecilerin yanı sıra Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan 17 gazi de katıldı.

Hatay Deniz Otobüsleri İşletmesi KKTC’ye ilk seferini dün gerçekleştirdi. İlk sefere Hatay Medeniyetler Korosu ve gazetecilerin yanı sıra Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan 17 gazi de katıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin uluslararası sulara kendi imkanları ile açılan ilk belediye işletmesi unvanını alan HADO, uluslararası izinlerin alınması ve dört yıllık alt yapı çalışmasının ardından Cumhurbaşkanlığı kararı ile Arsuz Yat Limanı’nda kurulan terminalin deniz hudut kapısı ilan edilmesiyle Hatay’dan KKTC’ye deniz taşımacılığına başladı.

İDO’dan kiralanan Sinan Paşa deniz otobüsünün dün 11.00’de 300 yolcusuyla hareketinden önce limanda tören yapıldı.

Hatay’dan KKTC'ye deniz otobüsü HADO ile ilk sefer gerçekleşti Hatay’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne deniz otobüsü HADO ile ilk sefer gerçekleşti

Yapılan ilk sefere katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş önce KKTC’ye daha sonra da Beyrut belki de İsrail’in Hayfa Limanı’na kadar deniz otobüsüyle insanları taşımak istediklerini belirterek şunları söyledi:

 “19 Mayıs’ta bunu yapmak bizim için çok onur verici, 1974’te KKTC’de kardeşlerimizin kurtarıldığını öğrendiğimizde çok mutlu olmuştuk. Biz KKTC ile ruhen çok yakındık ama artık fiziksel olarak ta çok yakın olacağız. İnsanların taşınması konusunda ilk defa bir belediye olarak seyahat ediyoruz.

Haberin Devamı

İskenderun’un serbest bölge olması için çalışacağız. Sadece Kıbrıslılar ya da Hataylılar değil, Kıbrıs’a turizm için giden insanlar böyle bir sefer olduğunu öğrendiğinde Hatay’ı görmek isteyecek, Hatay’ın turizmden alacağı gelir artacak.” Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok da Milliyet’e şu bilgileri verdi:

“Uluslararası düzeyde taşımacılık yapan ilk belediye biz olduk. Bu proje sayesinde Hatay ve bölgesi kalkınacak. Bölgenin gastronomisi çok dikkat çekiyor, Kıbrıs’tan çok sayıda misafiri burada ağırlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

GAZİLER DE BİNDİ

Hataylı Kıbrıs gazisi Fuat Dalgıç, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra Kıbrıs’a hiç gitmediğini belirterek “47 yıldır ilk kez gidiyorum. Ben çıkarma plajında üç gün hava savunması yaptım şimdi gittiğimde muhtemelen tanımayacağım. Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür ederim. İlk çıkarma yaptığımız gün 20 yaşındaydık şimdi 70 yaşımızdayız. Savaşa giderken gezmeye gider gibi sevinmiştik, kardeşlerimizi kurtarmak için koşarak gittik, gönüllü olduk. Türk bayrağının dalgalanması bize yeter” dedi.

Haberin Devamı

Kıbrıs’a varan kafile Girne Anfi Tiyatro’da gerçekleşen konsere katıldı. Anfi Tiyatro’da Hatay Medeniyetler Korosu izleyici ile buluşurken konseri KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş birlikte izledi.

Haftada iki gün sefer

Yaklaşık 5 saat olarak planlanan toplamda 140 deniz mili olan rota için tam bilet fiyatı 750 lira, öğrenci bileti ise 500 lira olacak.
Haftada iki gün karşılıklı düzenlenecek seferler, salı ve cuma günleri saat 13.00’te Hatay’dan Girne’ye, perşembe ve pazar günleri ise saat 14.00’te Girne’den Hatay’a hareket edecek. Biletler HADO’nun internet sitesi üzerinden alınabilecek.