Gündem Haiti'de kaçırılan Türk vatandaşlarıyla ilgili flaş açıklama!

Haiti'de kaçırılan Türk vatandaşlarıyla ilgili flaş açıklama!

Paylaş
Haiti'de kaçırılan Türk vatandaşlarıyla ilgili flaş açıklama!

Haiti'de, içinde 8'i Türk 17 kişinin bulunduğu otobüsün kaçırılmasıyla ilgili Dominik Cumhuriyeti'nde bulunan Santo Domingo Büyükelçiliği harekete geçti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuyla ilgili Kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dominik Cumhuriyeti'nden Haiti'ye giden ve içinde 8'i Türk vatandaşı 17 kişinin bulunduğu otobüs, silahlı gruplar tarafından kaçırıldı. Olayla ilgili güvenlik güçleri çalışma başlatırken, otobüste bulunanların fidye için kaçırıldığı ifade edildi. Santo Domingo Büyükelçiliği'nin Türk vatandaşlarının kurtarılması amacıyla harekete geçtiği ve Dominik Cumhuriyeti ile Haitili makamlarla temas halinde olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kabine sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Haiti de şu anda bir kriz masası kuruldu. İçişleri Bakanıyla dışişleri Bakanıyla da büyükelçimiz Fahri konsolosumuzda takip ediyor en kısa zamanda kurtarmak için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını bize söylediler biz de takip ediyoruz Fidye için kaçırıldıkları düşünülüyor bir şey yok şu anda sağlık durumlarıyla ilgili olumsuz bir şey yok." dedi.