Gündem Hatay'daki yangınla ilgili 2 kişi tutuklandı

Hatay'daki yangınla ilgili 2 kişi tutuklandı

Paylaş
Hatay'daki yangınla ilgili 2 kişi tutuklandı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde çıkan yangınla ilgili 2 kişi 'kasten orman yangınına sebebiyet vermek' suçundan tutuklandı.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde çıkan, rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan orman yangıyla ilgili gözaltına alınan 2 kişi 'kasten orman yangınına sebebiyet vermek' suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı
Hatay'daki orman yangınını söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyor Hatay'ın Dörtyol ilçesinde saat 01.30 sıralarında çıkan, rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan orman yangını, 12 saat sonra kontrol altına alındı. Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında 1 uçak ve 20 arazöz ile soğutma çalışmaları sürüyor. Hatay Valiliği de yangında sabotaj ihtimalini değerlendirerek 2 şüphelinin gözaltına alındığını, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

İlçeye bağlı Konaklı Mahallesi Rabat mevkisinde saat 01.30 sıralarında orman yangını çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Alevleri fark eden bölge halkının ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, yerleşim bölgesini tehdit eden alevlere, arazöz ve su tanklarıyla müdahale etti. Sabaha kadar süren söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek verdi.

YANGIN 12 SAAT SONRA KONTROL ALTINDA

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde saat 01.30 sıralarında çıkan, rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan orman yangını, 12 saat sonra kontrol altına alındı. Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında 1 uçak ve 20 arazöz ile soğutma çalışmaları sürüyor.
Hatay Valiliği de yangında sabotaj ihtimalini değerlendirerek 2 şüphelinin gözaltına alındığını, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde dün gece çıkan orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan O.K. ve M.K.'nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler 'kasten orman yangınına sebebiyet vermek' suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

BAKAN KİRİŞÇİ'DEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Hatay'daki orman yangınına ilişkin, "Yangın şu an itibariyle kontrol altına alınmış durumda, yerleşim yerlerini tehdit eden, vatandaşlarımızı tedirgin, rahatsız edecek herhangi bir gelişme yok" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti Antalya İl Başkanlığı ziyaretinde, Hatay'daki orman yangınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci, "Gece 01.22 sıralarında bu yangın başladı. Saat 01.35 itibariyle ilk müdahalemiz gerçekleşti. Yangına bir uçak 50 adet arazöz, 4 dozer sevk edildi. 205 personelimiz görev aldı. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Yangın şuan itibariyle kontrol altına alınmış durumda, yerleşim yerlerini tehdit eden herhangi bir durum söz konusu değil. Çünkü söndürme çalışmaları başladığında ilk talimatımız, yerleşim yerinden başlayalım olmuştu. Bu çerçevede yerleşim yerlerinde herhangi bir zarar ziyan olmamıştır. Her yangında belirli miktarda yeşil alan ve içinde yaşayan canlılarımız kaybedilmekte. Bu miktar da alan olarak çok büyük değil” dedi.

Haberin Devamı

Teşkilat olarak yılda 3 binin üzerinde yangın hadisesi olduğunu ama geçen yıl yaşanan yangınlardan dolayı kamuoyunda bir hassasiyet oluştuğunu dile getiren Bakan Kirişci, “Bakanlığımız, genel müdürlüğümüz, teşkilatımız bunların üstesinden gelebilecek kapasite ve yetkinliğe sahiptir. Bu yangında onlardan birisidir. Sizin bilmediğiniz bizim sürekli takip ettiğimiz başka yangınlar da oluyor, teşkilatımız bunun üstesinden geliyor. Bu yıla has, geçtiğimiz yılki kendi ihtiyacımız olanları da dikkate alarak, 55 helikopter, 20 adet uçaklarımız envanterimize dahil olacak. Diğer kendi envanterimizde olup yenilenmesi gerekenleri de yenilemiş bunları da hizmete sunmuş olacağız. Vatandaşlarımızı tedirgin, rahatsız edecek herhangi bir gelişme yok. Antalya birinci derecede yangına karşı riskli olan bölgelerimizdendir. Yangın çıkmadan, önlem alabilmek önemli. Bu alınan önlemler sayesinde önlenen yangınlar var” açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı