Gündem Hayalet köy! Ev bulan kaçıyor! 141 kişi hastanelik oldu, 1 kişi öldü

Hayalet köy! Ev bulan kaçıyor! 141 kişi hastanelik oldu, 1 kişi öldü

Paylaş
Hayalet köy! Ev bulan kaçıyor! 141 kişi hastanelik oldu, 1 kişi öldü

İçme suyundan zehirlenen 141 kişinin hastsnelik olduğu, 1 kişinin de hayatını kaybettiği Bolu'nun Yuva köyü terk edildi. Su deposu temizlendi, ilaçlandı ama halkın tedirginliği geçmedi. Birçok kişi şehir merkezindeki ya da yayladaki evine göçtü. Kiracılar da başka köylerde ev arıyor.

Yuva köyü Çaydurt mahallesinde Kurban Bayramı ile birlikte başlayan içme suyundan zehirlenme vakalarında 1 kişi öldü, 141 kişi de hastanelerde tedaviye alındı. Halen 4’ü yoğun bakımda olmak üzere 17 kişinin tedavisi hastanelerde devam ediyor. Köyde bulunan su depolarında yapılan temizlik ve klorlama çalışmalarının ardından vatandaşların evlerine yeniden su verildi. Ancak şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmaması istendi.

Haberin Devamı
Zehirlenmelerin yaşandığı Yuva köyünde toplu göç başladı Bolu’da 1 kişinin öldüğü ve 141 kişinin zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı Yuva köyünde yaşayan vatandaşlar zehirlenme korkusuyla evlerini terk ederek, şehir merkezine yerleşmeye başladı. Köyde yaşamaya devam edenler çözüm bulunmasını isteyerek, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattılar.

EV BULAN KAÇIYOR

Şebeke suyunu kullanma konusunda tedirginlik yaşayan vatandaşlar, yaylalarda ve şehir merkezlerinde bulunan evlerine gitti. Köyde kirada oturan vatandaşlar da başka bir yerde yeni ev arayışlarına başladı. Sudan zehirlenen kızı hastanede tedavi gören Metin Vazakoğlu, “Çeşmeden akan suya dokunmaktan bile korkuyoruz. Burada sadece evi olan birkaç kişi kaldı. Ben de yeni bir ev bulur bulmaz köyden taşınacağım” dedi. 

SOKAKLAR BOMBOŞ

Yuva köyünde sokaklar bomboş. Köyde kalan birkaç aile kısa sürede taşınmanın planını yapıyor.