Gündem HDP'li Semra Güzel kaçtı mı? Bakan Bozdağ'dan ilk açıklama

HDP'li Semra Güzel kaçtı mı? Bakan Bozdağ'dan ilk açıklama

Paylaş
HDP'li Semra Güzel kaçtı mı? Bakan Bozdağ'dan ilk açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, teröristle fotoğrafı ortaya çıkan ve vekilliği üşürülen HDP'li Semra Güzel'in kaçtığıyla ilgili iddialara yanıt verdi. Bozdağ HDP'li Semra Güzel'le ilgili, "Semra Güzel'e bilinen adreslerinde ulaşılamadı. Resmi kanallar açısından yurt dışına da çıkış gözükmüyor." dedi.

“Koçero” kod adlı PKK’lı terörist Volkan Bora ile PKK kampında eli silahlı fotoğraflarının çıkması üzerine TBMM tarafından dokunulmazlığı kaldırılan Semra Güzel, ifadesi alınmak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın davetine yanıt vermeyince hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine bulunabileceği adreslerde aranan Güzel’e ulaşılamadı. Kaçtığı düşünülen Güzel'le ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Bakan Bozdağ, HDP'li Semra Güzel'in yakalama kararıyla ilgili ‘"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'mız 23 Mart'ta bununla ilgili yakalama kararı çıkardı ve kolluk da bunlarla alakalı gerekli arama tarama yaptı ama bilinen adreslerinde Semra Güzel'e ulaşılamadı. Şu anda nerede olduğuna dair elimizde kesin ve resmi bir veri yok. Yurt içinde mi yoksa yurt dışına mı çıktı buna dair kayıtlar incelendiğinde resmi kanallar açısından yurt dışına bir çıkışta gözükmüyor. Ama gayriresmi kaçak yollardan yurt dışına çıktı mı bu konu tahkik ediliyor. Hem kolluk hem de devletin diğer birimleri bu konuyla ilgili yakın takipte olduğunu arama ve taramayı sürdürdüğünü bilmenizi isterim. İnşallah yakında kolluk güçlerimiz kendisine ulaşır ve hukukun gerekleri yerine getirilir." dedi.

Haberin Devamı

SEDAT PEKER'İN İADESİ TALEBİ

Adalet Bakanı, Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) iadesine yönelik olarak ise ''Bildiğiniz gibi Kırmızı Bülten çıkarıldı. Türkiye hem İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı üzerinden gelen talepleri de dikkate alarak iade talebinde bulundu. Bizim iade talebimizin Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ulaştığını değerlendiriyoruz. Ama oradan şu ana kadar bize herhangi bir dönüş olmadı.'' diye konuştu.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ DAVASI

Bakan Bozdağ Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin davanın Suudi Arabistan'a nakline ilişkin de konuştu. Bozdağ, ''Görüşümüzü bugün göndereceğiz. Bu yargılamanın, davanın nakli konusunda bakanlık olarak olumlu görüş bildireceğiz'' dedi.

NAFAKA DÜZENLEMESİ OLACAK MI?

Adalet Bakanı Bozdağ, şu an gündemlerinde nafaka düzenlemesi konusunun olmadığını söyledi.