Gündem‘Herkes aklını başına alsın’

‘Herkes aklını başına alsın’

Paylaş
‘Herkes aklını başına alsın’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün Eskişehir’de, ‘Her Gencin Hakkı: Nitelikli, Özerk, Demokratik ve Yaşanabilir Üniversite’ paneline ve Tepebaşı Belediyesi Ferdi Zeyrek Yaşam Merkezi açılış törenine katıldı.

 Özel, panelde yaptığı konuşmada “Anketlere bakıyorum; her 4 gençten 1 tanesi Türkiye’de kalmayı, 3 tanesi fırsatını bulursa dünyanın gelişmiş ülkelerine gitmeyi hayal ediyor. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin Türkiye’de hayal kurması beka sorunu değildir. Türkiye’nin gençlerinin, o ülkelerde hayal kurması beka sorunudur” dedi. 6 Kasım’ın YÖK’ün kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatan Özel, AK Parti’nin iktidara gelirken söz vermesine rağmen, 12 Eylül’ün mirası bu kurumu kaldırmadığını söyledi.

Haberin Devamı

‘BİR EŞİK ATLANIYOR’

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ iddiasıyla hakkında soruşturma açılmasına gerekçe olan “İtine köpeğine sahip çık” sözleri için Özel, “Haysizyetsizce saldıranlar için, Dilek (İmamoğlu) Hanıma o lafları yazanlar için söylüyorum! Ben ortaya söyledim!” dedi. Özel, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Gezi davası tutuklusu Tayfun Kahraman’ın yeniden yargılanması yönündeki AYM kararına rağmen tahliyesi ve yeniden yargılama talebini reddetmesi konusunda “Anayasasızlaştırma, kuralsızlaştırma, kurumsuzlaştırma sürecinde bir eşik atlanıyor. Herkes aklını başına alsın! Yüzdün yüzdün bir yere geldin, daha ileri gidersen dönemeyeceksin, hepimiz boğulacağız” dedi.

Haberin Devamı

CHP LİDERİNE 500 BİN TL’LİK TAZMİNAT DAVASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın sosyal medyadan yaptığı açıklamada “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 5 Kasım’da Ümraniye’deki mitingde yaptığı konuşmada Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan yakışıksız ifadeleri ve mesnetsiz ithamları nedeniyle Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde 500 bin TL’lik manevi tazminat davası açıldı” dedi. Aydın “Ayrıca Cumhurbaşkanına hakaret suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadelerini kullandı.