GündemIBAN’ını arkadaşına verdi, hayatı karardı! 70 dava ve 4. kez cezaevi

IBAN’ını arkadaşına verdi, hayatı karardı! 70 dava ve 4. kez cezaevi

IBAN’ını arkadaşına verdi, hayatı karardı! 70 dava ve 4. kez cezaevi

Adana’da yaşayan 28 yaşındaki Yasin Örsdemir, 2020 yılında çocukluk arkadaşı S.T.’ye banka hesabını kullanması için izin verdi. Bu kararla başlayan hukuk mücadelesi, Örsdemir hakkında açılan 70 ayrı dolandırıcılık davasıyla kabusa dönüştü. Hakkındaki 52 dosyayı borç harç ödeyerek kapatan ancak 18 davası süren genç adam, Alanya’daki bir dosya kapsamında tutuklanarak 4. kez cezaevine gönderildi.

Adana’da yaşayan Yasin Örsdemir, 2020 yılında çocukluk arkadaşının "hesap lazım" teklifi üzerine banka hesabını kullandırdı. Kısa süre sonra hesabın dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Olayın ardından hakkında Türkiye genelinde dolandırıcılık suçundan toplam 70 dava açılan Örsdemir, bu dosyaların 52’sini kapattı ancak, 18 dava süreci devam ediyordu. Örsdemir, daha önce de farklı tarihlerde 3 kere cezaevine girip çıktı.

IBAN’ını arkadaşına verdi, hayatı karardı 70 dava ve 4. kez cezaevi

Haberin Devamı

Geçtiğimiz gün ise Alanya’da görülen bir davada Örsdemir, yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.