Gündem İBB Sözcülük birimi kaldırıldı! Murat Ongun'a görev değişikliği

İBB Sözcülük birimi kaldırıldı! Murat Ongun'a görev değişikliği

Paylaş
İBB Sözcülük birimi kaldırıldı! Murat Ongun'a görev değişikliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyedeki sözcülük biriminin kaldırıldığını, sözcü Murat Ongun'un başka bir göreve başlayacağını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan İmamoğlu, "Şu anda gördüğüm ortamda sözcülük makamının bir takım sonuçlarından dolayı, toplumun da buna gösterdiği refleksten, ne yazık ki siyasi rakiplerimizin de bu alanda dezenformasyon oluşturma çabasından dolayı ben sözcülük makamını kaldırdım" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisiyle ilgili tartışmalar hakkında "Tartışmayı açan 200-300 kişiyi önemsemiyoruz" diyen Murat Ongun'u İBB Sözcülüğü'nden aldı. Sözcülük biriminin kaldırıldığını ifade eden İmamoğlu Ongun ile ilgili farklı bir görevlendirme yapılacağını ifade etti. 

Haberin Devamı
İmamoğlu: Sözcülük makamını kaldırdım İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Sözcülük makamını kaldırdım. Şu anda böyle bir makam yok. Murat Bey de diğer işlerine devam ediyor" dedi.

"SÖZCÜLÜK MAKAMINI KALDIRMAYI UYGUN GÖRMÜŞTÜM"

Ongun'un değerli bir yol arkadaşı olduğunu belirten İmamoğlu, "Konuştuğumuz konuların arasında çok küçük bir konu. Murat Ongun benim çok değerli bir yol arkadaşımdır. Başka görevleri vardır. Daha önce benim kararımla sözcülük makamı kurmayı uygun görmüştüm" dedi.

"BAŞKA İŞLERLE İLGİLENECEK"

Ongun'un başka konularla ilgileneceğini belirten İmamoğlu, "Şu anda gördüğüm ortamda sözcülük makamının bir takım sonuçlarından dolayı, toplumun da buna gösterdiği refleksten, ne yazık ki siyasi rakiplerimizin de bu alanda dezenformasyon oluşturma çabasından dolayı ben sözcülük makamını kaldırdım, şu anda böyle bir makam yok. Murat Bey de diğer işlerine bakıyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TWİTTER HAMLESİ

İmamoğlu'nun bu açıklamasından sonra ise Murat Ongun, Twitter profilini yeniledi. Ongun'nun 'İBB Sözcüsü' unvanını kaldırdığı görüldü.