Gündem İbrahim Yumaklı kimdir, nerelidir? Yeni Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın özgeçmişi

İbrahim Yumaklı kimdir, nerelidir? Yeni Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın özgeçmişi

Paylaş
İbrahim Yumaklı kimdir, nerelidir? Yeni Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın özgeçmişi

İbrahim Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanı olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan göreve başlamasının ardından yeni kabineyi kamuoyu ile paylaştı Kariyeri boyunca önemli şirketlerde yöneticilik görevlerinde bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın özgeçmişi de açıklamanın ardından araştırılmaya başlandı…

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı günün en çok merak edilen isimleri arasına girdi. Lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde tamamlayan İbrahim Yumaklı bir dönem Cine5 TV'de Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuştu…

Haberin Devamı

İBRAHİM YUMAKLI KİMDİR? NERELİDİR?

1969 yılında Kastamonu'da dünyaya gelen İbrahim Yumaklı, Bakırköy İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversite eğitimini 1992 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde tamamladı.

Üniversiteden mezun olduktan sonra Marshall Boya A.Ş.'de İthalat İşlemleri Uzmanı olarak işe başlayan İbrahim Yumaklı, 2011 yılına kadar Akzo Nobel Türkiye bünyesinde bulunan Marshall Boya ile bağlı grup şirketlerinin mali gruplarında yöneticilik görevinde bulundu.

2011 yılında Al Jazeera Türkiye'de çalışmaya başlayan Yumaklı, sonrasında Cine5 TV de yöneticilik görevinde bulundu, Anadolu Ajansı bünyesinde görev aldı.

28 Ekim 2016 tarihinde GÜBRETAŞ'a vekaleten Genel Müdür olarak atanan İbrahim yumaklı Yönetim Kurulu'nun 5 Mayıs 2017 tarihinde KAP'ta açıkladığı kararla Genel Müdürlük görevine asaleten üstlendi.

Haberin Devamı

İbrahim Yunaklı 28. dönem kabinesinde Tarım ve Orman Bakanı olarak yer aldı.